Del 19 al 24 de novembre al Palau Robert

L'aecc-Catalunya contra el Càncer celebra el 60è aniversari amb una exposició sobre la seva història

query_builder   19 novembre 2013 11:43

event_note Nota de premsa

Del 19 al 24 de novembre al Palau Robert

L'aecc-Catalunya contra el Càncer celebra el 60è aniversari amb una exposició sobre la seva història

 
L’aecc-Catalunya Contra el Càncer de Barcelona commemora aquest any el 60è aniversari de la creació de l’entitat amb una exposició que recorre els moments més importants de la seva història, a la Sala d’Actes de les Cotxeres del Palau Robert, del 19 al 24 de novembre

 

L’exposició "60 anys de vida, 1953-20134. acc-Catalunya contra el càncer" presenta 12 fotografies que marquen les fites més importants aconseguides per aquesta associació, que porta 60 anys ajudant diverses generacions a superar una malaltia anomenada càncer. Des de la seva fundació el 1953 fins a la creació de l’Observatori del Càncer al 2011, repassant també la construcció de l’Hospital Oncològic de Catalunya al 1975, la posada en marxa del Programa d’Atenció Psicològica al 1989 o el programa pilot Primer Impacte, dissenyat per atendre els malalts des del primer moment del diagnòstic, al 2009.
 
La inauguració tindrà lloc el dia 18 de novembre, a les 18.30 hores. En el marc d’aquest aniversari també se celebrarà, el dijous 21 de novembre, a les 19 hores, la taula rodona amb el lema "Passat, present i futur del càncer", que comptarà amb la presència dels doctors Sánchez de Toledo, Albert Biete i Josep María¡¡Llovet, un representat del voluntariat de l’aecc de Barcelona i un pacient oncològic.
 
L’aecc
 
L’aecc té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 15.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 147.000 socis.
El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.
L’aecc de Barcelona gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’aecc de Barcelona està present actualment a més de 90 municipis d’arreu de la demarcació.
Els objectius principals de l’aecc-Catalunya Contra el Càncer són el suport i el recolzament al malalt de càncer i la seva família, la prevenció del càncer i la promoció de la salut, i el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient. Aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat, la mobilització social i de recursos, i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.

3  

Imatges

60 anys AECC - Catalunya

60 anys AECC - Catalunya 62

Josep Biosca

Josep Biosca 3377

Edifici any 1978

Edifici any 1978 1620

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined