Es parlarà de la recerca en sida, tuberculosi, leucèmia, neurociències i efectes del cànnabis que fan investigadors de les institucions del Campus Can Ruti
 
L’acte tindrà lloc dijous, 21 de novembre, a la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias

 

Entre el 15 i el 25 de novembre Catalunya celebra, un any més, la Setmana de la Ciència. I de nou l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol s’ha adherit a aquesta celebració. Enguany l’acte més destacat és una trobada d’investigadors de les institucions que fan recerca al Campus Can Ruti amb més de 250 estudiants de sis instituts badalonins. L’acte tindrà lloc aquest dijous, 21 de novembre, a partir de les 10 h a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. A més, durant tota la setmana, els tres vestíbuls d’entrada de l’hospital badaloní i el de l’institut de recerca compten amb una exposició que reflecteix les investigacions més recents que s’han dut a terme al campus.
 
Pel que fa a l’acte de dijous, hi participaran alumnes de l’IES Eugeni d’Ors, l’Institut La Llauna, l’Institut Badalona 7, els Maristes, l’IES Enric Borràs i l’IES Joan Maragall. Tot plegat s’ha pogut organitzar gràcies a la col·laboració de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona. Entre les 10 i les 12.30 h els estudiants podran conèixer algunes de les investigacions que es fan al Campus Can Ruti, amb el programa següent:
 
 
10 h. A Germans Trias fem recerca. Manel Puig, director de l’Institut Germans Trias.

10.20 h. La tuberculosi i la Bella Dorment. José Domínguez. Hospital i Institut Germans Trias.

10.40 h. Cap a l’eradicació de la sida. Roger Paredes, IrsiCaixa i Fundació Lluita contra la Sida.

11 h. Per un futur sense leucèmia. Vera Ademà i Laura Palomo. Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer i Institut Josep Carreras.

11.20 h. L’entrenador personal del teu cervell. Celeste Aparicio. Institut Guttmann.

11.40 h. La cirrosi i el cànnabis; una història que acaba malament. Ramon Bartoli. Institut Germans Trias.

12 h. Col·loqui final.

 

Salut és recerca
 
Quant a les exposicions dels vestíbuls, són un recull dels pòsters científics més recents elaborats pels investigadors del campus. L’objectiu és que la ciutadania comprovi que al Campus Can Ruti es treballa intensament en l’àmbit de la recerca biomèdica, que és la que fa possible millorar la salut de les persones.
 
La Setmana de la Ciència
Durant la setmana de la ciència, moltes institucions científiques catalanes preparen activitats perquè ciutadans de diferents edats i condicions experimentin amb la ciència i l’apliquin a la seva vida quotidiana. Es poden trobar des de visites guiades fins a tallers infantils passant per espectacles, debats o trobades amb científics com la que organitza Germans Trias.
 
Tota la informació sobre la Setmana de la Ciència és en aquest enllaç.