CONSUM

L'arbitratge de l'Agència Catalana del Consum permet retornar 195.574.394 d'euros per participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa

query_builder   20 novembre 2013 13:35

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'arbitratge de l'Agència Catalana del Consum permet retornar 195.574.394 d'euros per participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa

 
•     La Junta Arbitral de Catalunya conclou una primera fase amb un total d’11.410 laudes dictats a favor dels reclamants.
 
•     A partir del gener de 2014 s’obrirà una nova fase d’arbitratge de les reclamacions.
 
 
L’Agència Catalana del Consum (ACC), depenent del Departament d’Empresa i Ocupació ha finalitzat el procés d’arbitratges de consum per participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa, que es va iniciar el juliol de 2012, amb 11.410 laudes dictats, tots ells a favor dels reclamants, i un import de 195.574.394 euros retornat als afectats.
 
En total, l’ACC ha rebut 25.236 reclamacions i 9.949 consultes relacionades amb aquest àmbit. Davant del volum de reclamacions, encara pendents de tramitació, l’ACC i la Junta Arbitral de Consum obriran una nova fase d’arbitratge de les reclamacions a partir del proper mes de gener.
 
La mediació arbitral també s’ha aplicat en aquells casos en què els afectats van procedir al bescanvi per accions i la posterior recompra d’aquests títols per part de l’entitat, procés que els va permetre recuperar entre el 34%i el 77% de la seva inversió. Els laudes dictats en aquests casos han permès als afectats recuperar la diferencia entre el que van cobrar per la venda de les accions i el nominal del contracte reclamat.
 
L’aplicació de l’arbitratge de consum a la contractació de participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa ha estat el resultat de l’acord entre l’Agència Catalana del Consum i l’entitat financera.
 
El sistema d’arbitratge de consum és gratuït i voluntari per a les dues parts, les persones afectades i l’empresa. La sol•licitud per part de les persones afectades per acollir-se a l’arbitratge, en els casos que sigui possible, no tanca la via judicial fins que l’empresa accepta l’arbitratge i se signa el corresponent conveni. A partir d’aquest moment, l’afectat no pot optar per una altra via.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined