El delegat del Govern ha presentat els pressupostos 2014 al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

query_builder   20 novembre 2013 14:35

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern ha presentat els pressupostos 2014 al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

El delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea, ha presentat els pressupostos 2014 als mitjans de comunicació a la seu de Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Atenció als mitjans de comunicació en la presentació dels pressupostos 2014 al Consell Comarcal de l'Alt Penedès
El delegat ha fet la presentació dels pressupostos, acompanyat del president comarcal Sr. Francesc Ramon Olivella; president del consell d’alcaldes, Sr. David Masdeu, i diputat de l’Alt Penedès i alcalde de Vilafranca del Penedès, Sr. Pere Regull.
 
El delegat ha explicat els pressupostos pel 2014 del Govern de la Generalitat, uns pressuposts que prioritzen l’estabilitat financera, la despesa social i el manteniment del nivell de la despesa dels departaments. Pel que fa a la estabilització de les finances, es ve d’una situació anterior basada en l’endeutament  i això ha generat un augment del tipus d’interès en els recursos públics que s’han de pagar. D’altra banda, el Govern ha mantingut el nivell de despesa dels departament, i ha aconseguit dedicar un 71,1% dels recursos a polítiques socials (ensenyament, sanitat i benestar social).
 
El delegat ha manifestat que malgrat no hi ha inversions noves al ritme d’abans degut a la situació econòmica, es mantenen les inversions previstes i el manteniment de les existents, i ha destacat la necessitat de racionalitzar els recursos disponibles. I, en aquest sentit, a tall d’exemple ha dit que si una escola, per motius de demografia cada cop te menys alumnes, cal poder reaprofitar l’equipament i reutilitzar-lo com a institut.
 
Per finalitzar, ha detallat algunes inversions públiques previstes, entre les quals està el CAP de Vilafranca del Penedès, que a finals del 2014 està prevista la seva obertura.
 
L’alcalde de Vilafranca, Sr. Pere Regull, ha afegit que el CAP de Vilafranca ha estat una infraestructura molt reivindicada des de fa molts anys i que valora molt positivament l’esforç pressupostari de la Generalitat.
 
Per la seva banda, el president comarcal Sr. Olivella, ha assenyalat que si bé hi ha altres projectes com la fibra òptica o concessions que podrien ser objecte de pressupost, comprèn que en la situació econòmica actual s’ha de prioritzar en l’atenció a les persones, l’ensenyament, la seguretat,... així com garantir les beques menjador o el transport escolar, i en aquest sentit ha manifestat la seva satisfacció en els pressupostos perquè s’augmenta lleugerament aquestes partides.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined