El conseller de Cultura anuncia la creació d'un consell de propietaris i experts sobre Gaudí per coordinar i difondre la seva obra

query_builder   21 novembre 2013 18:07

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura anuncia la creació d'un consell de propietaris i experts sobre Gaudí per coordinar i difondre la seva obra

  • Conseller Mascarell: “La importància de Gaudí fa que calgui una xarxa de coordinació, un organisme de col·laboració de difondre l’obra”
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat avui la creació d’un consell que aplegarà propietaris de les obres d’Antoni Gaudí i entitats dedicades a l’estudi de l’obra de l’arquitecte.
 
 “La importància de Gaudí fa que calgui una xarxa de coordinació, un organisme de col·laboració per a difondre la seva obra. Aquest nou consell gaudinià tindrà mecanismes per a la coordinació de tots els propietaris de cada obra de Gaudí. S’establirà un mecanisme de continuïtat perquè l’obra gaudiniana es reforci”, ha afirmat el conseller Mascarell.
 
Mascarell ha fet aquest anunci en el marc de la presentació de Gaudí Mataró 130, un esdeveniment que commemora el 130è aniversari de la construcció de la Nau Gaudí, primera obra de l’arquitecte.
 
Gaudí Mataró 130 s’iniciarà aquest dissabte 23 de novembre amb la signatura de la Declaració de Mataró, que aplega els propietaris de les obres de Gaudí i els representants de les entitats que treballen per a la preservació del llegat de l’arquitecte.
 
El conseller de Cultura ha afegit que la creació d’aquest consell “és una conseqüència natural de la bona feina de Mataró i l’impuls de la iniciativa Gaudí Mataró 130. Mataró ha tingut l’encert de posar en valor el seu patrimoni gaudinià i això ens ha donat un gran argument per donar continuïtat a aquesta iniciativa que arrenca dissabte”.
 
Mascarell ha afegit que el naixement d’aquest col·lectiu “és fruit de la bona feina dels nostres creadors, les nostres empreses culturals i en aquest cas també dels nostres ajuntaments. En aquest cas, Mataró és modèlic”.
 
De la seva banda, l’alcalde de Mataró, Joan Mora ha afirmat que “l’acte de dissabte és una posada de llarg, un dia històric per a la ciutat. Els mataronins reconeixem la Nau Gaudí, l’hem vista recuperar des de la feina dels anteriors consistoris. Ens quedava una feina per fer, i el tret de sortida serà la signatura d’un manifest dels representants de les 17 obres més importants de Gaudí a Catalunya on es posarà de relleu l’obra d’aquest artista”.

1  

Fitxers adjunts

Vista de l'interior de la Nau Gaudí

Vista de l'interior de la Nau Gaudí
JPG | 2768