OCUPACIÓ

La Generalitat destina 2,5 milions d'euros a inserir en l'empresa ordinària a persones amb discapacitat i/o malaltia mental

query_builder   22 novembre 2013 09:03

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat destina 2,5 milions d'euros a inserir en l'empresa ordinària a persones amb discapacitat i/o malaltia mental

 

  • Empresa i Ocupació manté la partida dedicada a aquest col·lectiu malgrat la consolidació de la retallada estatal de fons per a polítiques actives
 
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, destina 2.500.000 euros entre 2013 i 2014 a inserir en l’empresa ordinària a persones amb discapacitats i/o malalties mentals. D’aquesta manera, l’executiu català manté l’esforç econòmic de l’any passat per a protegir aquest col·lectiu malgrat la consolidació de la retallada estatal pel que fa als fons dedicats a polítiques actives d’ocupació.
 
El treball amb suport s’entén com una metodologia d’inserció laboral al mercat ordinari de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental a través del desenvolupament d’accions d’orientació i acompanyament individualitzat en el lloc de treball que presta un tècnic. 
 
Aquest tècnic d’acompanyament i de suport a la inserció ha de facilitar l’adaptació de la persona amb discapacitat al nou entorn de relacions laborals que es trobarà, i de forma complementària, ha de facilitar als companys de la persona a integrar una millor comprensió de les seves necessitats específiques. En funció del grau de discapacitat de les persones treballadores i de les característiques del lloc a ocupar, un sol tècnic pot fer l’acompanyament simultàniament d’entre 8 i 20 persones amb discapacitats alhora, tot i que ens els casos amb un grau de discapacitat més alt pot haver un tècnic per cada tres treballadors amb suport.
 
Aquesta fórmula facilita a ambdues parts –empresa i persona treballadora- l’acolliment de la persona amb discapacitat al seu nou entorn per a que pugui maximitzar el seu rendiment en un règim laboral no protegit.
 
Distribució de fons
 
L’ordre aprovada l’impulsa la direcció general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. El programa fomenta la contractació de persones amb discapacitat a l’empresa ordinària mitjançant fundacions privades i associacions sense ànim lucre, i ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, les diputacions, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les entitats municipals descentralitzades, les mancomunitats i les societats públiques locals de Catalunya.
 
Així, els 2,5 milions d’euros reservats per a aquest programa del 2013, que es faran efectius entre enguany i l’any vinent, es distribueixen de la següent manera:
 
-       Programa Treball amb Suport a l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental. En aquesta línia es beneficiaran persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual d’un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, o amb discapacitat física i sensorial d’un gran reconegut igual o superior al 65%.
 
Es destinaran 2.250.000 euros del total dels fons i la quantitat dels ajuts serà d’un màxim de 33.000 euros per subvencionar els costos derivats de la contractació d’un/a tècnic/a d’acompanyament i suport a la inserció.
 
-       Programa d’incentius a la contractació en el mercat de treball ordinari de persones amb malaltia mental. En aquest cas, es beneficiaran persones amb discapacitat física o sensorial d’un grau reconegut igual o superior al 33%.
 
En aquesta línia es destinaran 250.000 euros i la quantitat anual dels ajuts s’estableix amb un màxim de 2.500 euros anuals per cada nova inserció de persona amb malaltia mental.
 
Aquesta actuació està cofinançada en un 50% pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa operatiu del Fons Social Europeu de competitivitat regional i ocupació de Catalunya per al període 2007-2013.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined