INDÚSTRIA

Les empreses catalanes mantenen més de 170 reunions amb companyies xineses en el marc de la fira tecnològica més important de la Xina

query_builder   23 novembre 2013 12:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Les empreses catalanes mantenen més de 170 reunions amb companyies xineses en el marc de la fira tecnològica més important de la Xina

high tech Xina
 
·        Quatre empreses catalanes han participat a la China Hi-Tech Fair a través de l’estand Barcelona Catalonia, que ha rebut 1.200 visitants en cinc dies i ha estat guardonat com el millor estand de la fira.
 
·        El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, s’ha reunit amb institucions i empreses xineses per promoure les relacions comercials i d’inversió entre companyies de la Xina i Catalunya.
 
·        Ronser, que fabrica polaritzadors per reduir el consum de combustible i emissions contaminants dels vehicles, ha tancat un preacord per fer una prova del seu dispositiu a la flota d’autobusos de Shenzen.
 
Les quatre empreses catalanes que han participat durant cinc dies a la fira tecnològica més important de la Xina, la China Hi-Tech Fair de Shenzen, han mantingut més de 170 reunions amb companyies xineses. Això els ha servit per fer contactes, conèixer potencials clients i explorar noves oportunitats de negoci per internacionalitzar-se al gran país asiàtic.
 
Les empreses catalanes que hi han participat han estat Ronser (polaritzadors per a l’estalvi de combustible), La Magnética (intel·ligència artificial), Urban Resilience (solucions per a la mobilitat sostenible) i Aplicat (tractament d’aigües), que han presentat els seus productes i serveis a l’estand Barcelona Catalonia.
 
Organitzat per la Generalitat de Catalunya -a través d’Invest in Catalonia d’ACCIÓ, l’Agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació- i l’Ajuntament de Barcelona, el pavelló ha registrat més de 1.200 visites durant els cinc dies de la fira i ha estat guardonat per l’organització com el millor estand internacional. La fira ha permès posicionar Barcelona i Catalunya com un dels territoris més atractius d’Europa per a la inversió estrangera.
 
És la primera vegada que empreses catalanes participen a la China Hi-Tech Fair, que enguany ha arribat a la 15a edició. És un esdeveniment que registra més de mig milió de visitants i un volum de comerç d’uns 13 bilions de dòlars. Compta amb 3.000 expositors de 50 països diferents.
 
El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, que ha acompanyat les empreses a la fira, s’ha reunit amb institucions i organitzacions xineses per promoure les relacions comercials i d’inversió entre companyies d’ambdós països. Entre d’altres, ha visitat l’Associació de petites i mitjanes empreses de Shenzen, l’organisme Invest in Shenzen, l’empresa Huawei o la seu del Bank of America a la regió.
 
 
La China Hi-Tech Fair, una gran oportunitat
Per a les empreses aquest viatge ha suposat un pas endavant en la seva estratègia d’internacionalització i, en alguns casos, ha estat decisiu per entrar al mercat xinès continental. Per exemple, l’empresa catalana Ronser, que fabrica un dispositiu que es col·loca al motor dels vehicles per reduir el consum de combustible i les emissions contaminants, ha tancat un preacord amb la companyia d’autobusos més gran de Shenzen per fer una prova del seu producte.
 
També és a punt de tancar una comanda d’implantació en una flota d’autobusos de transport públic a Hong Kong i ha començat converses amb l’Associació de Camioners de la Indústria del carbó de la Xina, que compta amb una flota de 100.000 camions. D’altra banda, vàries empreses xineses s’han interessat per fer de distribuïdors del producte al país.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined