En marxa la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, realitzat conjuntament pels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu

query_builder   22 novembre 2013 19:10

event_note Nota de premsa

En marxa la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, realitzat conjuntament pels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu

FOTO
  • El conseller Espadaler ha destacat a l’acte de presentació que aquesta iniciativa demostra queels indicadors que pugen en moments de crisi són els de la solidaritat”
  • Es tracta de la tercera edició del calendari, en la que han participat nens i nenes de l’Hospital i membres dels Bombers de la Generalitat
  • Com en les anteriors edicions, els fons que s’aconsegueixin amb la venda finançaran una beca d’investigació en malalties pediàtriques
  • La campanya solidària ha estat apadrinada pel jugador català de bàsquet Pau Gasol
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el director-gerent del l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, han presentat avui divendres el calendari solidari 2014 Bombers amb Causa. Els fons que s’aconsegueixin amb la seva venda serviran per finançar la beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric Bombers amb Causa, que encara no s’ha adjudicat. En les 2 darreres edicions, els fons es van destinar a la investigadora Isabel Iglesias, adjunta al servei de Neonatologia, que treballava la influència del suport nutricional postnatal en el metiloma del prematur extrem.
 
El conseller Espadaler ha destacat que aquesta iniciativa demostra que “els indicadors que pugen en moments de crisi són els de la solidaritat” i ha posat en valor la “causa noble” d’un projecte “que neix de baix a dalt”. El titular d’Interior ha dit que ja és el tercer any que es fa aquest calendari solidari i que ja està “plenament consolidat”.
 
Per la seva banda, Manel del Castillo, director-gerent del l’Hospital Sant Joan de Déu, ha afirmat que “la bona notícia és que és un fet solidari que surt de la societat civil, en el què molta gent participa perquè això sigui un èxit”.
 
A l’acte també hi han assistit Josep Martínez, secretari general d’Interior; Ramon Parés, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Anna Martin, subdirectora general Operativa dels Bombers de la Generalitat, així com els tres bombers responsables del projecte Bombers amb Causa, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu; i la investigadora Isabel Iglesias. També hi ha assistit Narcís Castanyer, president d’Abacus Cooperativa (entitat que, un any més col·labora en la venda del calendari solidari) així com algunes de les famílies, nens i bombers que han participat en el calendari.
 
 
El calendari solidari Bombers amb causa
És el tercer cop que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, de la qual depenen els Bombers de la Generalitat, i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari, que es va posar en marxa arran de la iniciativa personal de 3 bombers voluntaris; Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé.
 
A més dels Bombers de la Generalitat i de l’Obra Social Sant Joan de Déu, el calendari solidari Bombers amb Causa compta amb la col·laboració de la cooperativa Abacus, que vendrà el calendari a totes les seves botigues, per segon any consecutiu.
 
El dibuix del full d’adhesius que s’inclou al final de cada exemplar del calendari ha anat a càrrec de la il·lustradora Cristina Losantos que, a l’igual que tots els fotògrafs professionals que han col·laborat en la realització de les fotografies, ho han fet de forma totalment desinteressada. 
 
 
 
Pau Gasol, padrí de l’edició 2014
Enguany, el calendari compta amb la participació del jugador de bàsquet Pau Gasol, que és el seu padrí i ha volgut col·laborar d’aquesta forma amb el projecte solidari Bombers amb causa. L’esportista català va prendre part en una de les sessions fotogràfiques amb la canalla, que es va fer al Parc de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat. En aquella mateixa ocasió també es va filmar un vídeo que, juntament amb el  making of del calendari, que ha estat realitzat pels Bombers de la Generalitat,  pretén donar a conèixer la iniciativa i promoure’n la col·laboració. Ambdós vídeos seran penjats a les pàgines web de l’Obra Social Sant Joan de Déu i al Canal Youtube dels Bombers de la Generalitat així com al bloc oficial www.bombersambcausa.org.
 
 
Els nens, veritables protagonistes del calendari
Com en les altres edicions anteriors, els protagonistes d’aquest calendari solidari han estat els nens i nenes de l’hospital Sant Joan de Déu, que han estat fotografiats amb personal dels Bombers de la Generalitat a diferents seus i instal·lacions.
 
Enguany, les diferents fotografies del calendari mostren les tasques i les funcions dels Bombers. Per aquesta raó, cada mes té una fotografia amb què es descriuen les unitats específiques i les tasques que poden arribar a fer els Bombers, com ara el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), que treballen en el rescats de persones tant a muntanya com en l’àmbit aquàtic; el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), experts en incendis forestals, i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), el personal sanitari dels Bombers que treballa assistint víctimes de diferents sinistres.
 
Igualment s’hi explica què són una autoescala i el furgó de risc químic, quina és l’activitat formativa que es fa des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya i com funciona el punt de trànsit, bàsic en un incendi forestal perquè bombers de diferents Regions d’Emergències que col·laboren en el sinistre sàpiguen en quin sector del foc han de treballar i com accedir-hi. També hi ha hagut lloc per als mitjans aeris i la unitat d’apicultors dels Bombers de la Generalitat.
 
Les fotografies es van fer en diferents escenaris; als parcs de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí - Sant Cugat del Vallès  i Sant Climent de Llobregat, a la Sala Central dels Bombers, a Cerdanyola del Vallès; a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, a Mollet del Vallès; a l’aeroport de Sabadell, l’Hospital Sant Joan de Déu, la piscina municipal del Bruc, a la muntanya de Montserrat i a l’estació de la Molina.
 
Altres institucions col·laboradores
El projecte del calendari solidari Bombers amb causa ha comptat, enguany, amb la col·laboració d’altres institucions que han volgut sumar-se al projecte solidari i col·laborar amb els Bombers i Sant Joan de Déu.
 
En aquest sentit, Ferrocarrils de la Generalitat hi ha col·laborat des d’una doble vessant: d’una banda, en la sessió de fotos que es va dur a terme a les instal·lacions de la Molina, on tant els nens com les seves famílies, els bombers i l’equip realitzador del projecte, van poder viure una experiència única a les pistes de l’estació. D’altra banda, cedint de forma totalment gratuïta el seu “Espai Provença” (al vestíbul Balmes/Rosselló de l’estació Provença a Barcelona), lloc on tindrà lloc una exposició de fotografies del calendari Bombers amb Causa.
 
També col·laboren AENA Aeropuertos, que va cedir les seves instal·lacions per a una altra de les sessions de fotos, en aquest cas, la que es va dur a terme a les instal·lacions de l’Aeroport de Sabadell, i el Patronat de la Muntanya de Montserrat.
 
El calendari solidari es pot adquirir ja des de la setmana passada, al preu de 10€, a la botiga de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a l’Obra Social Sant Joan de Déu, als parcs de Bombers de la Generalitat i als diferents establiments de la cooperativa Abacus, col·laboradora per segon any consecutiu del projecte.
 
La iniciativa no ha suposat cap tipus de despesa i totes les persones que hi han pres part ho han fet de manera desinteressada, incloent-hi els fotògrafs, els dissenyadors del calendari, el personal sanitari i els mateixos Bombers.
 

5  

Fitxers adjunts

Presentació  del calendari

Presentació del calendari
JPG | 2952

Foto calendari

Foto calendari
JPG | 8200

Foto calendari

Foto calendari
JPG | 228

Foto calendari

Foto calendari
JPG | 15401

Nota en pdf

Nota en pdf
PDF | 154

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined