event_note Nota de premsa

Es presenta el llibre "Un any a la cuina amb els millors xefs. Receptes amb els nostres grans productes"

El conseller Pelegrí amb els cuiners i el director de la revista
El conseller Pelegrí amb els cuiners i el director de la revista
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit l’acte de celebració de la publicació del número 150 de la revista CUINA.
 
El conseller Pelegrí ha felicitat la revista CUINA per la tasca que està realitzant en contribuir a “fer entrar la cuina a les llars catalanes amb el rigor que es mereix”. Segons el conseller, la cuina catalana ha viscut en els últims 10 anys una autèntica revolució qualitativa i quantitativa, com demostra el fet que el Celler de Can Roca hagi estat escollit el millor restaurant del món, que la Generalitat hagi iniciat els tràmits per declarar d’interès públic elBulli Foundation, o el fet que una nova generació de cuiners amb molt talent tingui ganes de fer-se un lloc en aquest sector.
 
Pel responsable de l’Administració agrària catalana, la cuina contribueix a la internacionalització de la cultura i els productes catalans i a la projecció i promoció de Catalunya. La gastronomia mou 5,6 milions de turistes l’any a Espanya i el trinomi alimentació-gastronomia-turisme representa el 25% del PIB espanyol. Per tant, “cal aprofitar aquest gran actiu i apostar per la internacionalització”, ha dit el conseller.
 
Pelegrí també ha afirmat que “la nostra cuina és un reflex del que cultivem i criem aquí. Els productors han apostat per la qualitat i la innovació, mentre que els cuiners han contribuït a recuperar i revaloritzar el patrimoni agroalimentari i han ajudat a posicionar tant Catalunya com els seus productes als mercats internacionals”.
 
Finalment, el conseller ha reafirmat el compromís del Govern català amb la iniciativa Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014, “perquè diu molt del nostre caràcter, del nostre compromís amb la qualitat, amb el país i amb la defensa i promoció de les nostres produccions i, per extensió, de la nostra agricultura”. 
 
En el decurs de la celebració, s’ha presentat el llibre Un any a la cuina amb els millors xefs. Receptes amb els nostres grans productes. Es tracta d’una recopilació de textos i receptes exposats com un receptari de temporada. El volum, de 148 pàgines, inclou plats elaborats amb ingredients típics de la cuina catalana cuinats pels millors xefs del país: Carles Gaig (bacallà), Mey Hoffman (carxofes), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (ous), Oriol Rovira (conill), Albert Adrià (cireres), Jordi Vilà (sardines), Sergio i Javier Torres (tomàquets), Xavier Pellicer (figues), Jordi Cruz (ceps), Carme Ruscalleda (formatges de pastor) i Joan Roca (pollastre).
 
Durant la celebració també s’ha escollit el plat guanyador de la campanya El millor plat català, portada a terme al Facebook i al Twitter de cuinat.cat entre el 13 i el 21 de novembre. Tres col·laboradors de la revista i reconeguts erudits culinaris –Pep Nogué, Salvador Garcia-Arbós i Francesc Murgadas– han estat els encarregats de defensar un dels tres plats finalistes: l'escudella, el fricandó i els canelons. El plat guanyador, escollit entre el públic assistent a l’acte, ha estat l'escudella catalana.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 
1
Imatges