• Un total de 2.117 llars han percebut ajuts d’especial urgència per evitar el desnonament en el que portem d’any
 
  • Els ajuts per continuar pagant el lloguer i evitar així un desallotjament arriben a 19.678 llars fins al mes d’octubre
 
  • Altres 203 famílies han rebut el nou ajut destinat a famílies que ja han perdut casa seva per poder trobar-ne una altra
 
  • El Govern preveu destinar 58,5 MEUR el 2014 a polítiques socials d’habitatge
 
Entre els mesos de gener i octubre d’enguany, un total de 23.784 famílies en risc d’exclusió residencial han rebut algun tipus d’ajut públic, un 30,6% més que en el mateix període de l’any passat. Els pressupostos de 2014 preveuen destinar 58,5 MEUR a les polítiques d’habitatges.
 
 
POLÍTIQUES SOCIALS
D’HABITATGE
2013 (gener/octubre)
2012
(gener/octubre)
 
 
 
Prestacions urgents
 
 
Per impagament de quotes de lloguer
1.826
1.547
Per impagament de quotes hipotecàries
291
188
 
2.117
1.735
Per a famílies ja desnonades
203
---------
 
 
 
Ajuts per al pagament del lloguer
19.678
14.994
 
 
 
Ajuts implícits a residents del parc públic de la Generalitat
1.465
1.184
 
 
 
Ofideute
 
 
Casos tancats amb una solució pactada
321
297
TOTAL DE LLARS EN RISC SOBRE LES QUÈ S’HA ACTUAT
23.784
 
18.210
 
 
 
 
Habitatges adjudicats mitjançant Mesa d’Emergències
476
232
Habitatges d’Inclusió cedits a entitats/associacions
197
90
 
 
Salt: 5 dels 6 sol·licitants amb pis assignat
 
Pel que fa en concret al bloc ocupat al municipi de Salt, la situació s’ha abordat seguint el protocol ordinari establert per aquests casos mitjançant la Mesa d’Emergències Socials. És a dir, s’ha ofert un habitatge a les famílies que ho han sol·licitat i que complien els requisits.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja va presentar en el seu moment un escrit al jutjat per demanar l’ajornament  dels desallotjaments previstos. La voluntat era seguir analitzant la situació de totes les famílies, ja que s’havien detectat alguns casos amb una situació socioeconòmica que podria justificar el reallotjament en un habitatge d’emergència.
 
Així, de les famílies que viuen al bloc de Salt només 6 han presentat la petició per accedir a un habitatge protegit. Des del 28 d’octubre ja estan signades les resolucions per adjudicar pisos a 5 d’aquestes 6 famílies mitjançant la Mesa d’Emergències. En el cas restant s’ha demanat a l’afectat que aporti documentació complementària per tal de valorar que compleix els requisits necessaris. Els habitatges s’ofereixen en lloguer per un termini de dos anys, prorrogable fins a quatre, amb unes mensualitats que en cap cas superen els 50 euros.
 
Els veïns, no obstant això, van optar per esperar fins que el tribunal d’Estrasburg es pronunciés. El 5 de novembre, finalment, el Tribunal va aixecar la mesura cautelar. L’11 de novembre, l’Agència de l’Habitatge va ensenyar els habitatges a les famílies beneficiàries, acompanyades de representants de la PAH. A hores d’ara, s’està a l’espera que els adjudicataris acceptin els pisos i es puguin signar els corresponents contractes de lloguer. El passat dia 19 l’Agència de l’Habitatge es va posar a disposició del jutjat per atendre les famílies del bloc que necessitin un habitatge de reallotjament, tant les 5 que ja han fet la petició formal, com les que ho puguin demanar en un futur immediat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 152