L'INCASÒL acaba la urbanització del nucli antic de Jafre, al Baix Empordà

query_builder   25 novembre 2013 12:30

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL acaba la urbanització del nucli antic de Jafre, al Baix Empordà

L’Institut Català del Sòl ha acabat la segona fase d’urbanització del nucli antic de Jafre que ha comptat amb una inversió de 325.089 euros (IVA exclòs).
 
L’obra s’ha basat en un projecte de l’arquitecta Maria Dolors Casanova i els promotors són l’Ajuntament de Jafre, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les velles ciutats que té com a objectiu frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.
 
La segona fase de la intervenció en el nucli antic de Jafre ha consistit en la pavimentació d’una part del carrer Major, el carrer de la Creu i el carrer d’Orient. La nova urbanització ha substituït el paviment original amb llambordí de formigó i unes tires de pedra granítica, pedra vella de Cangas, per marcar la separació entre vianants i vehicles. A més, per destacar elements singulars del Patrimoni (muralla, edificis, d’interès, etc) s’ha utilitzat pedra natural en àmbits concrets.
Imatge del nucli antic de Jafre
Aquesta actuació completa la realitzada en una primera fase, inclosa en el Programa Específic d’Acció Territorial, i que va permetre actuar en el carrer Major entre la Plaça Major i el carrer de la Font.
 
Fins fa poc, una bona part del nucli urbà tenia pavimentats els carrers amb material asfàltic, sense diferenciar el pas de vianants amb el de vehicles. Des de fa uns anys, l’Ajuntament està realitzant un procés de renovació dels serveis i dels paviments.
 
El municipi de Jafre està situat en un petit turó a la riba esquerra del riu Ter, a la comarca del Baix Empordà. Presidit per l’església parroquial de Sant Martí, constitueix un conjunt allargassat que ha crescut a l’entorn del temple configurant una trama irregular de carrers. El llarg i sinuós carrer Major transcorre per sota l’església amb un traçat gairebé el·líptic al voltant de l’església, i trencat per carrers que van baixant cap a la carretera.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 53

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 299

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined