India

President Mas: "El nostre propòsit és que d'aquí a pocs anys el turisme de l'Índia cap a Catalunya s'hagi incrementat"

query_builder   25 novembre 2013 20:04

event_note Nota de premsa

President Mas: "El nostre propòsit és que d'aquí a pocs anys el turisme de l'Índia cap a Catalunya s'hagi incrementat"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda el workshop organitzat per l’Agència Catalana de Turisme amb operadors locals i s’ha reunit amb el CEO de la companyia Air India
El president ha participat a l'acte de cloenda del workshop de l'Agència Catalana de turisme
El president ha participat a l'acte de cloenda del workshop de l'Agència Catalana de turisme
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda, des de Nova Delhi, que un dels propòsits del viatge oficial que aquests dies està fent a l’Índia és que, “d'aquí a uns quants anys, siguem capaços de dir que el turisme de l’Índia cap a Catalunya s’ha incrementat i ha millorat molt”.
 
Durant el discurs d’inauguració del workshop que l’Agència Catalana de Turisme ha organitzat amb operadors locals del sector, el cap de l’Executiu ha encoratjat els empresaris presents a “centrar-se en Catalunya”. “Estem aquí per convèncer-vos que Catalunya és un molt bon destí turístic”, els ha dit el president, que ha assegurat que hi ha molts catalans que viatgen a l’Índia per descobrir el país, però que ara el que cal és “trobar la manera que a molts indis els agradi viatjar a Catalunya”.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha remarcat que el sector turístic és “un actiu econòmic molt destacat” a casa nostra i, com a mostra d’aquesta realitat, ha explicat que “Catalunya, amb una població de 7,5 milions d’habitants, rep cada any 15 milions de turistes estrangers”. Una xifra que augmenta fins a 20 milions de turistes l’any si s’hi afegeixen els visitants que provenen de la resta de l’Estat espanyol. “El turisme ha esdevingut un dels principals actius econòmics del nostre país i les oportunitats que tenim de cara al futur són molt grans”, ha reblat Mas.
 
Cal tenir en compte que, actualment, l’Índia és un dels mercats emissors turístics emergents més important del món. Segons les dades publicades el 2012 per l’oficina de Turespaña a Mumbai, s’estima que el turisme emissor de l’Índia creixerà un 13,3% en els propers anys, fins arribar a 25 milions de viatges internacionals al 2016. Es tracta d’un dels majors creixements en turisme emissor, si es té en compte que al 2011 el nombre de viatges va ser de 13,5 milions. Això significa que en cinc anys el nombre de viatges internacionals a l’Índia s’haurà incrementat en 11,5 milions.
 
A l’acte també hi ha assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. En el marc del viatge oficial, el president també s’ha reunit aquesta tarda amb el CEO de la companyia Air India, Rohit Nandan.

2  

Imatges

Acte de cloenda del workshop de l'Agència Catalana de turisme

Acte de cloenda del workshop de l'Agència Catalana de turisme 381

Reunió amb el CEO d'Air India

Reunió amb el CEO d'Air India 1125

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined