Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incident a Sant Boi de Llobregat

query_builder   25 novembre 2013 17:16

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incident a Sant Boi de Llobregat

A les 14.13 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi a l’exterior del número 64 de l’avinguda Cooperativa de Sant Boi de Llobregat. Al lloc s’han desplaçat 12 dotacions dels Bombers.
 
L’incendi s’ha produït a l’exterior d’un edifici de set plantes on s’hi estaven fent treballs de col·locació d’un ascensor d’estructura metàl·lica. A causa d’aquests treballs ha resultat afectada una canonada de gas de mitja pressió exterior que s’ha encès. Com a conseqüència, un dels pilars de l’estructura metàl·lica s’ha debilitat, però no ha cedit. Així mateix, també hi ha hagut afectació per la temperatura i el fum les finestres dels dos pisos de la planta baixa i els dos pisos de la primera planta, però, malgrat tot, els Bombers han pogut evitar que el foc entrés a l’interior d’aquests pisos. L’incendi i fuita s’ha pogut donar per controlada al voltant de les 15.00 hores.
 
A hores d’ara, els Bombers de la Generalitat conjuntament amb l’arquitecte municipal i també els responsables de l’ascensor estan revisant l’estructura metàl·lica per tal de determinar quines accions s’han de prendre per assegurar-la.
 
En el moment de l’incendi els veïns que hi havia a l’interior de l’edifici han estat desallotjats per part dels Bombers de la Generalitat a través del terrat. En total han estat 15 persones. No obstant això, tots els veïns que resideixen a aquest edifici no podran tornar encara fins que no s’hagi pogut assegurar l’estructura exterior, ja que està situada just a l’entrada de l’edifici. Es tracta d’unes 60 persones. L’Ajuntament ha habilitat el casal Ciutat Cooperativa, que està situat al costat, per acollir aquestes persones mentre no s’autoritzi el retorn als seus habitatges.
 
A causa d’aquest incendi, dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han evacuat a una nena de 8 anys i el seu pare a l’Hospital Sant Boi de Llobregat per inhalació de fum lleu.
 
A causa d’aquest incident, en un primer moment han quedat sense subministrament de gas un total de 25 finques (uns 800 abonats), però a hores d’ara, els tècnics del gas ja han pogut restablir-ne una part i en queden 372 sense subministrament, que són les finques del número 44 al 69.
 
A més, també s’havia tallat el subministrament de la llum en aquest zona i també s’ha restablert tota ella excepte la que correspon al número 64, la de l’edifici afectat.
 
Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) a causa d’aquest incident amb fuita de gas. A hores d’ara, ja s’ha donat per finalitzada la prealerta.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 25 de novembre de 2013
17.15 hores
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined