La Generalitat i ASINCA organitzen una missió empresarial a Perú

query_builder   26 novembre 2013 12:16

event_note Nota de premsa

La Generalitat i ASINCA organitzen una missió empresarial a Perú

La Generalitat de Catalunya i l’Associació d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya (ASINCA) s’han desplaçat fins al Perú en una missió empresarial que té com a principal objectiu d’obrir nous àmbits de col·laboració amb aquest país sud-americà.
 
La missió està encapçalada pel president d’ASINCA, Josep Túnica i, pel director de l’INCASÒL, Damià Calvet, en representació de la Generalitat. Els acompanyen un total de 10 empreses del sector de l’enginyeria, consultoria, arquitectura i serveis integrals. La missió ha estat organitzada amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació.
 
Del 26 al 29 de novembre els participants mantindran un total de 32 reunions i contactes amb empreses i organismes oficials. 
 
L’agenda institucional preveu un total de 8 reunions amb diferents organismes oficials. A la ciutat de Lima, els representants de la Generalitat s’entrevistaran amb membres dels ministeris de Medi Ambient i de Salud, l’Asociación Peruana de Consultores i la Municipalidad de Lima. Així mateix, es mantindran trobades amb representants de l’empreses públiques Sedapal, encarregada de l’abastament d’aigua potable i clavegueram de Lima, i Emilima, responsable d’administrar i rendibilitzar els immobles propietat de la municipalitat metropolitana de Lima i de formular i executar projectes de renovació urbana. També es reuniran amb l’empresa Proinversión, que promou la inversió privada no depenent de l’estat per tal d’impulsar la competitivitat del Perú i el seu desenvolupament sostenible.
 
El dijous 28 de novembre, la delegació es desplaçarà fina a la regió d’Arequipa, la segona més important del país. Allí s’entrevistaran amb el President de la regió, Juan Manuel Guillén, i amb representants de la Cambra de Comerç i Indústria i de l’empresa pública Sedapar, encarregada del servei d’aigua potable i clavegueram.
 
El Perú ha estat qualificat com l’economia més dinàmica de la regió. L’economia peruana ha acumulat 14 anys de creixement consecutiu a taxes superiors a la mitjana de la regió d’Amèrica Llatina. Durant l’última dècada ha experimentat un creixement del PIB per càpita de més del 50%, després de més de 30 anys d’estancament. Ha passat d’un creixement de tan sols 0,9% al 2009, al 8,8% al 2010, el 6,9% al 2011 i un creixement del 6,6% al 2012.
 
Les exportacions de Catalunya al Perú s’estan incrementant. De gener a setembre d’aquest any han estat de 191,6 M€ i l’any 2012 van ser de 153,9 M€. (Font: ICEX)

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined