El president ha visitat les instal·lacions de Samvardhana Motherson Group, a Noida (Índia)

El grup Samvardhana Motherson anuncia al president Mas una inversió de 30 milions d'euros a les seves plantes de Catalunya

query_builder   26 novembre 2013 14:57

event_note Nota de premsa

El grup Samvardhana Motherson anuncia al president Mas una inversió de 30 milions d'euros a les seves plantes de Catalunya

  • L’empresa índia es dedica a la fabricació de components de la indústria de l’automoció
  • El cap de l’Executiu subratlla “la importància de tenir una indústria automobilística que va endavant"
  • A la tarda, el president es reunirà amb el cap del Govern de l'Estat de Maharashtra, capital financera de l’Índia
El president ha visitat les instal·lacions de Samvardhana Motherson Group, a Noida (Índia)
El president ha visitat les instal·lacions de Samvardhana Motherson Group, a Noida (Índia)
La multinacional Samvardhana Motherson Group, un dels principals productors mundials de retrovisors exteriors, portes d’automòbil i para-xocs, ha anunciat al president de la Generalitat, Artur Mas, una inversió de 30 milions d’euros a Catalunya.
 
Després de visitar les instal·lacions que l’empresa té a la ciutat de Noida, a l’Índia, el CEO a Europa de la multinacional, Andreas Heuser, ha explicat que el gruix de la inversió, prop de 25 milions d’euros, es realitzarà a la planta de Polinyà, mentre que els 5 milions restants s’invertiran a la planta que l’empresa té a Ripollet.
 
Samvardhana Motherson Group està present a 25 països d’arreu del món i també a  Catalunya i a Espanya, a través de SMP Automotive Technology Iberica S.L. i de Motherson Sintermetal Products S.A. La primera empresa té 3 plantes de producció a Catalunya (Polinyà, Martorell i Castellbisbal, antigues plantes de l’alemanya Peguform) i la segona en disposa d’una a Ripollet (antiga planta de Sintermetal).
 
El president de la Generalitat ha celebrat la notícia perquè Samvardhana Motherson “és una empresa que està a prop de la indústria automobilística i dels grans productors de vehicles en general”, i això repercutirà positivament en el sector perquè es produirà un efecte “cadena” que beneficiarà altres empreses. “És important tenir una indústria automobilística que va endavant”, ha subratllat.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que Samvardhana Motherson Group és una de les empreses més importants de components de l’automòbil, que està invertint en molts llocs d’Europa, del món i també a la resta de l’Estat espanyol i, en aquest sentit, ha destacat que per al Govern és important “tractar directament amb aquestes empreses que aposten per projectes d’inversió a Catalunya”.
 
Per la seva banda, el president de Samvardhana Motherson Group ha explicat que, des de fa anys, tenen una presència molt forta a Catalunya, ja que més del 20% de les vendes del grup provenen de les fàbriques catalanes. Ha aprofitat per agrair que el Govern “ens hagi ajudat a trobar oportunitats de negoci” i també s’ha mostrat convençut, que a partir de la visita del president, “tindrem altres oportunitats de treballar en el futur”.
 
En l’actualitat, la multinacional compta amb més de 1.000 persones que treballen a les seves plantes de Catalunya i la nova inversió suposarà un augment d’un 10% de la plantilla.
 
Aquesta tarda, el president de la Generalitat mantindrà un nou contacte institucional, aquest cop amb el cap del Govern de l'Estat de Maharashtra, Prithviraj Chavan. La capital de Maharashtra, Mumbai, és la capital financera del país i aquest Estat compta també amb el principal port de mercaderies del país, i nombroses institucions educatives i de recerca, així com Bollywood, la indústria cinematogràfica que genera més ingressos del món. A més, Pune, la segona ciutat de l’Estat, és un important pol de la indústria automobilística.
 
El president ha assegurat que aquesta visita servirà “per donar suport als sectors productius catalans que cada vegada s’estan movent més de portes enfora i que, fins i tot, es veuen capaços d’abordar mercats de complexitat i dimensió com els de l'Índia”.
 

2  

Imatges

Visita a l'empresa Samvardhana Motherson

Visita a l'empresa Samvardhana Motherson 827

Visita a l'empresa Samvardhana Motherson (2)

Visita a l'empresa Samvardhana Motherson (2) 346

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined