Nomenaments

Nomenaments: Enric Fossas, rector de la UPC

query_builder   26 novembre 2013 15:48

event_note Nota de premsa

Nomenaments: Enric Fossas, rector de la UPC


 
Enric Fossas
Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya
Nascut a Aiguafreda el 1959
 
Enric Fossas és llicenciat (1981) i doctor (1986) en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB), amb una tesi en Geometria Diferencial titulada "Killing Vector Fields on Semiriemannian Manifolds".
 
Fou professor ajudant de classes pràctiques a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona (1981-1986); després, ja a la UPC i successivament, professor titular d'escola universitària i catedràtic d'escola universitària de l'àrea de coneixement de Matemàtica Aplicada; i, des del 2008, catedràtic d'universitat a l'àrea de coneixement d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica, al Departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial.
 
Des del 1994 lidera el grup de recerca ACES (Control avançat de sistemes d'energia), reconegut com a grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya. Desenvolupa la seva recerca en sistemes d'estructura variable i més en concret en control de sistemes commutats, amb aplicacions a l'electrònica de potència.
 
Pel que fa a temes de govern, ha estat director del Departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica (1993-1999) i de l'Institut d'Organització i Control de Sistemes Industrials (2003-2009), ambdós a la UPC. En diverses ocasions ha estat claustral a la UB i la UPC, i membre del Consell de Govern de la UPC.
 
És membre de l'Associació UπC des de la seva fundació (desembre de 1989), de la Societat Catalana de Matemàtiques, de diverses societats de l'IEEE, i del Technical Committee in Variable Structure Systems de l'IEEE.
 
Fossas va ser escollit rector a les eleccions que van tenir lloc el 13 de novembre passat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined