El Govern desestima una sol·licitud d'indemnització derivada del cessament de les corrides de toros a Catalunya

El Govern desestima una sol·licitud d'indemnització derivada del cessament de les corrides de toros a Catalunya

query_builder   26 novembre 2013 15:55

event_note Nota de premsa

El Govern desestima una sol·licitud d'indemnització derivada del cessament de les corrides de toros a Catalunya


  • L’Administració considera que els guanys reclamats per l’empresa Funciones Taurinas eren només una expectativa, i que no existeix un dany efectiu
 
El Govern de la Generalitat ha acordat desestimar la reclamació presentada per l’empresa Funciones Taurinas, SA, explotadora de la plaça de toros Monumental de Barcelona des de l’any 2007, la qual havia sol·licitat una compensació econòmica derivada de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. L’Executiu ha pres aquesta decisió després de rebre el dictamen preceptiu favorable de la Comissió Jurídica Assessora.
 
A judici de l’Administració, en aquest cas no s’ha produït una disminució patrimonial o una pèrdua de benefici, els drets dels quals a ser obtinguts estiguessin en el patrimoni del reclamant. En conseqüència, no està justificada l’exigència de responsabilitat patrimonial. En aquest sentit, la documentació aportada per l’entitat no acredita l’existència real dels danys al·legats, sinó que només demostra que hi havia una relació anterior amb el subjecte de la prohibició. Per tant, els guanys reclamats serien només una expectativa, i no un dret efectiu.
 
El 3 d’agost del 2010, el Parlament de Catalunya va donar llum verd a la prohibició de les corrides de toros, a través de la modificació de la Llei de protecció dels animals. La nova normativa, que va entrar en vigor l’1 de gener del 2012, instava el Govern a determinar l’import de la compensació econòmica que havien de rebre els titulars de drets subjectius afectats per la prohibició, encàrrec que va assumir el Departament d’Economia i Coneixement.
 
De les 29 sol·licituds de reclamació rebudes, ja se n’han desestimat 27, més una que va renunciar durant el procés. El desembre de 2012, el Govern va acordar no indemnitzar dotze toreros. El febrer de 2013, es va desestimar la reclamació presentada per una corredoria d’assegurances. I els passats mesos d’abril i maig, l’administració va decidir no indemnitzar cinc membres de l’equip mèdic de la Monumental i sis empreses relacionades amb l’espectacle taurí. Finalment, el juny es va desestimar la reclamació que havien presentat dotze veterinaris de la Monumental, així com la dels accionistes de la plaça de toros d’Olot. L’última sol·licitud de compensació segueix la tramitació que estableix la llei.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined