Simulacre d'incendi en una embarcació d'esbarjo al port de Sant Feliu de Guíxols

query_builder   27 novembre 2013 12:32

event_note Nota de premsa

Simulacre d'incendi en una embarcació d'esbarjo al port de Sant Feliu de Guíxols

  • Ports de la Generalitat i Protecció Civil han organitzat un exercici en col·laboració amb el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, on s’ha simulat l’incendi d’una embarcació d’esbarjo amb dos ferits
  •  En el simulacre s’ha activat el Pla d’autoprotecció del port de Sant Feliu, s’ha posat en alerta el Pla interior de contingència i s’ha treballat per millorar la comunicació i la coordinació dels cossos operatius i d’emergència
Avui el port de Sant Feliu de Guíxols ha estat l’escenari del simulacre d’un incendi en un vaixell d’esbarjo que s’ha propagat al pantalà on era l’embarcació i en el qual han resultat dos ferits. L’un ha estat un tripulant que ha quedat atrapat a la cabina del vaixell i, l’altre, un membre de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil que ha caigut a l’aigua mentre ajudava a col·locar les barreres absorbents. L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil en col·laboració amb el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.
 
Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port de Sant Feliu de Guíxols i el Pla interior de contingència. Alhora,  l’exercici ha servir per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans que han actuat.
 
Un cop detectat l’incident, des del Club Nàutic s’ha trucat al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, que depèn de la Direcció General de Protecció Civil, a la Policia Local i al guardamolls. Al seu torn, el guardamolls ha avisat a la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. Immediatament s’han activat els protocols d’actuació del port.
 
Els mariners del Club Nàutic i els tripulants de l’embarcació sinistrada han fet les maniobres necessàries per aïllar l’embarcació incendiada. Mentre feien aquesta operació, s’han adonat que un dels tripulants estava atrapat a la cabina del vaixell.
 
Així mateix, els mariners del Club Nàutic i membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil han col·locat les barreres absorbents al voltant de l’embarcació per prevenir un possible vessament de carburant a l’aigua de la dàrsena esportiva, precisament un dels voluntaris ha caigut a l’aigua mentre ajudava a col·locar les barreres. El guardamolls del port de Sant Feliu ha actuat com a cap d’emergència fins a l’arribada dels Bombers de la Generalitat i dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
La Salvamar Sirius de Salvament Marítim (Ministeri de Foment) i els Bombers de la Generalitat, amb dues dotacions dels parcs de Bombers de Vall d’Aro i Calonge, han treballat en les tasques de rescat i primera atenció a les víctimes i en les maniobres d’extinció de l’incendi amb coordinació amb la marineria del port. Una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos tècnics en transport sanitari del SEM s’ha desplaçat al lloc per estabilitzar els ferits i traslladar-los a l’hospital.
 
També han participat els Mossos d’Esquadra que, amb el suport de quatre vehicles de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, han controlat els accessos a la zona del port i han conduit els vehicles de Bombers de la Generalitat i del SEM fins a la zona del sinistre.
 
Al seu torn, una llanxa de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra ha controlat els accessos a la bocana del port i ha constituït el grup d’ordre marítim.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre, posant en prealerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (CAMCAT).
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Salvament Marítim, Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols, Ports de la Generalitat, Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Associació Llop de Mar, telèfon d’emergències 112 i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.
 
 
 
27 de novembre de 2013

1  

Imatges

Simulacre port Sant Feliu de Guíxols

Simulacre port Sant Feliu de Guíxols 94

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 63

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined