La Generalitat a Girona rep el premi a la Qualitat i Innovació del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de l'Estat

El Premi s'ha entregat en el marc de la 4a Conferència estatal de Qualitat en els Serveis Públics que s'ha celebrat a Madrid

query_builder   28 novembre 2013 10:02

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona rep el premi a la Qualitat i Innovació del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de l'Estat

El Premi s'ha entregat en el marc de la 4a Conferència estatal de Qualitat en els Serveis Públics que s'ha celebrat a Madrid

La secretària general de Coordinació Autonòmica i Local del Ministeri d'Hisenda ha reconegut la transformació de la Generalitat a Girona cap a un nou model funcional i el seu caràcter pioner i únic fins al moment.
Una imatge de l'entrega del guardó
Una imatge de l'entrega del guardó
El model organitzatiu i funcional de la Generalitat a Girona ha rebut el Premi a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública 2012 del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. La secretària general de Coordinació Autonòmica i Local del Ministeri d’Hisenda, Rosana Navarro, que ha lliurat el guardó, ha volgut destacar “la capacitat d’articular els diversos serveis territorials en el projecte de la Generalitat a Girona”, que ha qualificat “d’ambiciós i que ha generat un important estalvi de costos”. L’acte ha tingut lloc a la seu del Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Madrid en el marc de la 4a Conferència estatal de Qualitat en els Serveis Públics. El gerent de l’Edifici, Jaume Torrent, ha valorat la idoneïtat d’uns premis que valoren la qualitat de l’administració pública en els seus serveis.
 
El premi, atorgat en la categoria de Bones pràctiques de gestió interna, valora la capacitat de l’Administració d’aprofitar un trasllat dels Serveis Territorials per afrontar uns reptes organitzatius i funcionals i detalla els aspectes en què més s’ha treballat: una optimització de recursos (immobles, telecomunicacions, consergeria, gestió documental i arxiu, gestió de personal i prevenció de riscos...), uns nous procediments interns (gestió de sales, gestió d’accessos i seguretat, gestió de peticions i manteniment, gestió econòmica-contractual i pressupostària...), una major accessibilitat i transparència (Oficina d’Atenció Ciutadana, centraleta telefònica única, ...) i un concepte corporatiu institucional únic (web, intranet única, comunicació i formació). Tot aquest treball amb un únic objectiu: la millora del servei que presta la Generalitat als ciutadans.
 
Els Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, dels quals s’ha celebrat ara la quarta edició, tenen caràcter bianual i s’atorguen en tres categories: premi a les Bones pràctiques de gestió interna, a les Bones pràctiques en serveis públics i Excel·lència en la gestió pública. El projecte de la Generalitat a Girona ha aconseguit el premi en la primera de les categories.
 
La Generalitat de Catalunya de Girona és un model d’estalvi i racionalització de referència. El projecte integrador que el Govern de la Generalitat està desenvolupant a Girona permet estalviar recursos públics gràcies a la millora organitzativa de la pròpia estructura interna de l’Administració, i dels canvis implantats en el seu funcionament. El nou model ha comportat racionalitzar, optimitzar i fer més eficients els processos de treball que es duen a terme a la seu única, i ha permès un estalvi anual de més de 2 milions d’euros, calculant només les despeses de funcionament i l’estalvi en lloguers d’immobles.
 
La integració en un sol espai –l’antic Hospital Santa Caterina- de tots els serveis de la Generalitat a Girona s’ha traduït en un estalvi de temps i desplaçaments per als ciutadans. De les 29 oficines que hi havia escampades per la ciutat s’ha passat a una única Oficina d’Atenció Ciutadana, l’exemple més visible del nou model d’organització. El personal que hi treballa atén cada dia les més de 500 persones que hi acudeixen per realitzar tot tipus de consultes, tràmits i gestions relacionades amb qualsevol departament de la Generalitat.
 
El passat mes de març el model de la Generalitat a Girona va ser premiat també en la primera edició dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes que convoca la Generalitat de Catalunya.
 

2  

Fitxers adjunts

Una imatge del lliurament

Una imatge del lliurament
JPG | 1650

Una segona imatge del lliurament

Una segona imatge del lliurament
JPG | 1687

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined