ARTESANIA

The Craftroom obre demà al DHUB la seva tercera edició amb una vuitantena d'empreses d'artesania

query_builder   28 novembre 2013 16:05

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

The Craftroom obre demà al DHUB la seva tercera edició amb una vuitantena d'empreses d'artesania

 
·         La fira d’artesania, d’accés gratuït, acull una gran mostra d’exposició i venda de productes de diferents sectors i oficis com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal i decoració, i completarà la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
 
·         El programa incorpora per primera vegada una jornada professional, destinada a promocionar la interacció de l’artesania amb altres sectors productius.
 
 
La fira The Craftroom, la principal mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans, obre demà la seva tercera edició, que fins al proper diumenge reunirà una vuitantena d’expositors a l’edifici Disseny Hub Barcelona. A més d’esdevenir un gran espai de contacte entre artesans i el públic, enguany la fira incorpora al programa una jornada professional destinada a promocionar la interacció de l’artesania amb altres sectors productius. The Craftroom, posarà també el punt i final a la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, per promocionar el sector.
 
La fira, d’accés gratuït, obrirà al gran públic demà divendres a les 15h a 21h, dissabte de 10h a 21h i diumenge de 10h a 20h. Abans, però, la jornada professional “Artesania ara: interaccions professionals”, donarà el tret de sortida a The Craftroom. Des de les 10h i fins les 14h del divendres, se celebraran conferències, taules rodones i debats en què s’abordaran aspectes com la relació entre artesania i luxe, l’artesania i la seva relació amb altres àmbit productius i creatius o l’exportació dels productes artesans. En aquestes sessions hi participaran professionals com el xef Albert Adrià, Joan Gomis, director comercial de Majoral, o Glòria Bonet, autora de l’estudi Firmas de lujo.
 
The Craftroom és una iniciativa impulsada pel CCAM, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.
 
Una vuitantena d’empreses artesanes
 
The Craftroom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i comptarà amb la presència de gairebé vuitanta empreses de diferents sectors i oficis d’arreu del territori: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres.
 
La fira compta amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i amb Portugal com a país convidat. L’artesania lusitana comptarà amb un estand propi, on també es faran demostracions d’oficis, i també serà protagonista d’una sessió a la jornada professional en la qual s’abordarà l’estat de l’artesania en aquest país.
 
Tallers infantils i demostracions d’oficis
 
Dins l’espai que la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) té a The Craftroom, s’organitzaran diferents tallers i activitats per als més petits, així com demostracions d’oficis i projeccions d’audiovisuals.  
 
Futur Excel·lent: formació i talent creatiu
 
Futur Excel·lent és un espai de The Craftroom on els de les escoles d’arts i oficis de Catalunya mostraran el seu projecte final a empreses, professionals i públic general. L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral. Enguany hi prendran part 33 projectes excel·lents procedents de 8 escoles d’arreu de Catalunya.
 
Durant la fira, a més, es podrà visualitzar la col·lecció d’audiovisuals editada pel CCAM de la trilogia Objecte / Subjecte / Espai, al voltant de l’artesania a Catalunya vista des d’una perspectiva contemporània, per obrir el debat sobre el futur del sector.
 
Àrea de negocis
 
També acull la llotja de negocis on empreses artesanes mostren les aplicacions dels oficis artesans en els seus àmbits a professionals d’altres sectors creatius.
 
Off Setmana de la Artesania de Catalunya
 
Podreu trobar tota la informació sobre totes les activitats artesanes que es duen a terme arreu de Catalunya durant la realització de la Setmana d’Artesania de Catalunya a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM  (www.ccam.cat).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined