• El cap de l’Executiu ha visitat el centre de l’empresa IDIADA a la ciutat índia Pune, que enguany celebra el seu cinquè aniversari
  • Artur Mas també ha visitat la planta de Tata-Ficosa i ha presidit la presentació de la joint venture entre l’empresa catalana Zanini i el seu soci indi Polyplastics
El president Mas durant la visita a la planta de TATA-Ficosa
El president Mas durant la visita a la planta de TATA-Ficosa
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda des de l’Índia que “amb passió, talent, actitud positiva i temps suficient es pot aconseguir tot” i ha afegit que aquest missatge “es pot aplicar tant a les empreses, com a les persones o països”.
 
El cap de l’Executiu ha posat com a exemple d’aquesta afirmació l’empresa catalana dedicada a la investigació aplicada a l’automòbil IDIADA, després de visitar el centre d’aquesta empresa a Pune, amb motiu del seu cinquè aniversari. El president ha assenyalat que la Generalitat va crear IDIADA per “reforçar el sector del motor” i anys més tard en va vendre bona part al sector privat, malgrat que manté una participació del 20%.
 
El president de la Generalitat ha dit que tant la decisió de crear IDIADA com la de privatitzar-la “van ser correctes” i ha afegit que el Govern “està encara al costat d’aquesta empresa, perquè volem ajudar-la en la seva expansió internacional i que esdevingui líder mundial en el seu sector”. Artur Mas també ha recordat la llarga tradició del sector de l’automoció a Catalunya i ha assenyalat que el primer vehicle que es va fer a la Península Ibèrica es va fabricar a Catalunya.
 
IDIADA presta serveis de disseny, enginyeria, assajos i homologació per al sector de l'automoció mundial. Disposa d'un equip internacional de més de 1.400 enginyers. L’empresa té una xarxa internacional de filials i sucursals en 20 països, que són, a més de Catalunya i l’Índia: Alemanya, Aràbia Saudita, Bèlgica, Brasil, Xina, Corea del Sud, Estats Units, França, Itàlia, Japó, Malàcia, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Tailàndia, Taiwan, i Turquia.
 
A l’Índia hi són presents des del 2006 i tenen quatre oficines: a Pune, Chennai, Nova Delhi, i Bangalore. La més destacada és la de Pune, seu del principal clúster del sector de l’automoció a Índia, on hi treballen 200 enginyers, majoritàriament indis.
 
 
Zanini - Polyplastics
Prèviament, el president de la Generalitat, acompanyat del conseller Felip Puig, ha presidit l'acte de presentació de l'acord per a la joint venture entre l'empresa Zanini, de Parets del Vallès, i el seu soci local indi, Polyplastics, per a la instal·lació i posada en marxa d’una nova planta de producció a Ranjangaon (Pune). La nova planta s'inaugurarà a principis del 2015 i suposarà una inversió de 5 milions d'euros.
 
El president ha celebrat la col·laboració entre dues “empreses de llarga tradició i vocació industrial” i ha assegurat que acords inversors com aquests “són els que permeten reforçar els enllaços entre Catalunya i l’Índia”.
 
Zanini, fundada el 1965, es dedica al disseny i fabricació d'embellidors de roda (80% del total), reixes de radiador i altres components plàstics per a l'interior i exterior de l'automòbil. Fabrica uns 32 milions d'embellidors a l'any, el que suposa una quota del 12% al món, el 35% a Europa i el 15% als Estats Units. També aplica tecnologies de decoració i muntatge com pintura, termo-gravat, tampografia, encunyat, soldadura i metal·lització per PVD.
 
El programa del president a Pune també ha inclòs la visita a un altre projecte empresarial de base catalana, l’empresa Tata Ficosa Ltd, fruit d’una joint venture entre l’empresa Tata Autocomponent Systems i la catalana Ficosa.
 
L’aliança entre les dues companyies es va oficialitzar l’any 1998 i, des de llavors, Tata Ficosa Ltd ha anat ampliant la seva capacitat productiva fins a convertir-se en una de les empreses de components d’automòbil més importants del país, amb una facturació anual de 10 milions d’euros. Actualment, disposa de tres centres de producció a l’Índia i un dedicat a les activitats d’R+D.
 
Tata-Ficosa produeix una complerta gamma de solucions finals per a la industria de l’automòbil, incloent sistemes de frenada i aparcament, sistemes de comandament i control de l’automòbil, cablejat pel canvi de marxes, retrovisors interiors i exteriors i sistemes de rentat de parabrises. Alguns dels clients de la companyia són grans empreses del sector de l’automòbil, com Fiat, Ford, General Motors, John Deere, Hindustan Motors, Honda, Mahindra, Mahindra Renault, Tata Motors o Toyota.

4  

Imatges

El president Mas a l'emrpesa Tata- Ficosa

El president Mas a l'emrpesa Tata- Ficosa 662

Fotografia del president Mas a la signatura del conveni entre Zanini i Polyplastics

Fotografia del president Mas a la signatura del conveni entre Zanini i Polyplastics 408

Fotografia del president Mas a l'acte de signatura del conveni entre la catalana Zanini i l'índia Polyplastics

Fotografia del president Mas a l'acte de signatura del conveni entre la catalana Zanini i l'índia Polyplastics 365

El president Mas a Idiada a Pune

El president Mas a Idiada a Pune 258

1  

Fitxers adjunts

El president Mas visitant l'emrpesa Tata- Ficosa

El president Mas visitant l'emrpesa Tata- Ficosa
JPG | 418