Fotografia del material comissat
Fotografia del material comissat
Efectius del Cos d’Agents Rurals de l’Alt Penedès del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar aquest dilluns, 24 de novembre de 2013, dos furtius mentre comprovaven les captures.
 
Després de rebre una denúncia d’uns guardes de caça de la zona en que hi havia un gran nombre de llaços sense topall col·locats en un torrent del municipi de Torrelavit, els agents van realitzar diversos serveis de vigilància per la zona. Es va comprovar que els llaços estaven situats en tots els passos de fauna del torrent. També es van trobar  porcs senglars atrapats i un d’ells havia sigut esquarterat recentment per l’aprofitament de la carn.
 
Finalment es va muntar un servei especial d’antifurtivisme en el qual van ser interceptats dos persones mentre comprovaven els llaços. Posteriorment es van retirar un total de 89 llaços i la carn obtinguda il·legalment va ser comissada.
 
Un cop identificats els autors, se’ls hi va comunicar que aquests fets són constitutius d’un presumpte delicte contra la fauna, per la qual cosa es van redactar les diligències corresponents. Aquests fets estan tipificats amb un pena de presó de 4 mesos a 2 anys o multa de 8 a 24 mesos.
 
El llaç sense topall és un mètode de caça il·legal prohibit per la normativa vigent, ja que es tracta d’un mètode no selectiu destinat a la captura de fauna que provoca la mort de l’animal capturat. Atesa la tipologia dels llaços, la seva ubicació en un torrent i la gran quantitat, representa un gran perill per la fauna salvatge perquè és una captura no selectiva de tota mena de mamífers salvatges  (porc senglar, guineu, toixó, mostela, gat mesquer, etc.) algunes d’elles protegides. També és un risc pels gossos que hi transitin.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del material comissat

Fotografia del material comissat
JPG | 404

Fotografia de restes l'animal capturat

Fotografia de restes l'animal capturat
JPG | 630