Els Mossos troben mort un detingut a l'Àrea de custòdia de la comissaria de Les Corts

query_builder   29 novembre 2013 20:26

event_note Nota de premsa

Els Mossos troben mort un detingut a l'Àrea de custòdia de la comissaria de Les Corts

 

  • Tot apunta que la mort s'hauria produït mentre el detingut dormia a la seva cel·la
  • La DGP ho ha posat en coneixement del jutjat de guàrdia aquest matí i ha obert una informació reservada
 
La Direcció General de la Policia (DGP) ha obert una informació reservada després de trobar mort un detingut a l’Àrea de Custòdia de Detinguts de la comissaria de les Corts. L’home, de 33 anys i veí de Barcelona, ha estat trobat sense vida quan els agents l’han anat a despertar per donar-li la medicació que havia de prendre’s per prescripció mèdica. El Conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que “amb la informació que disposem, tot indica que la mort d’aquesta persona no és conseqüència de l’actuació policial durant la seva detenció ni de la seva custòdia a l’edifici policial”. Espadaler també ha volgut deixar clar que “facilitarem tota la informació necessària requerida pel jutge”.
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra van detenir-lo ahir al matí, a les 12.40h, com a presumpte autor d’un delicte de furt. Abans de ser traslladat a l’Àrea de Custòdia de la comissaria de Les Corts, el detingut va manifestar el seu desig de ser reconegut per un metge, motiu pel qual els agents el van traslladar al Centre Sanitari Pere Camps. Un cop li van donar l’alta, els Mossos d’Esquadra el van traslladar a la comissaria de Les Corts a les 14.00h
 
A la tarda, els agents van detectar que el detingut no es trobava bé i van avisar als Serveis d’Emergència (SEM), que van decidir traslladar-lo a l’Hospital Clínic de Barcelona, on va ingressar a les 21.17h. Unes hores més tard, a les 23.40h va rebre l’alta mèdica i va ser traslladat de nou a la Comissaria de Les Corts.
 
El detingut va reingressar a les garjoles amb normalitat. Aquest matí, a les 7.00h, un agent ha cridat al detingut a fi de facilitar-li la medicació que havia de prendre per prescripció facultativa. L’agent ha observat que la persona no responia, motiu pel qual s’han realitzat les primeres maniobres de reanimació. Els agents han activat novament el SEM i quan els metges l’han atès, han confirmat que la persona no presentava constants vitals.
 
Donada la mort del detingut en dependències policials, s’ha comunicat la defunció al jutjat de guàrdia, personant-se a Les Corts la comitiva judicial. La DGP ha obert una informació reservada.
 
Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el gabinet de comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48/ 93 551 25 10/ 93 551 22 48
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined