El Govern impulsa la coordinació en l'àmbit de les TIC entre l'àmbit sanitari i social

El Govern impulsa la coordinació en l'àmbit de les TIC entre l'àmbit sanitari i social

query_builder   3 desembre 2013 15:22

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la coordinació en l'àmbit de les TIC entre l'àmbit sanitari i social


  •  La Fundació TICsalut incorpora el Departament de Benestar Social i Família
  •  Es facilitarà l’accés a la història clínica compartida des de l’àmbit social, l’extensió de la recepta electrònica als centres sociosanitaris, així com la compartició d’altres projectes transversals
 
El Govern ha aprovat avui el canvi dels estatuts de la Fundació TICsalut per tal d’incorporar el Departament de Benestar i Família dins del seu Patronat amb l’objectiu de permetre engegar iniciatives i projectes conjunts que oferiran un servei més coordinat, eficient i de millor qualitat al ciutadà en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i Ia Comunicació (TICs).
 
La Fundació TicSalut és un instrument de Departament de Salut que té per objectiu  donar servei al sector en els aspectes referents a les TICs, introduint noves tecnologies que reverteixin directament en la millora de la qualitat assistencial i ara també dels serveis socials. 
 
En el marc del Pla interdepartamental d'interacció dels serveis sanitaris i socials, aprovat pel Govern el mes de setembre passat amb l’objectiu d’augmentar la coordinació entre els serveis socials i sanitaris, la Fundació va rebre l’encàrrec de coordinar les TIC entre el Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família.
 
Aquesta coordinació ha de fer possible, entre d’altres, l’accés a la història clínica compartida des de l’àmbit social, la compartició de dades entre els dos departaments i l'extensió de la recepta electrònica als centres sociosanitaris, així com compartir altres projectes transversals que facin possible que els professionals dels dos departaments puguin compartir informació, augmentar la coordinació, millorar l’eficiència del sistema i així oferir un servei de millor qualitat al ciutadà.
 
En aquest sentit, la incorporació del Departament de Benestar Social i Família al Patronat és un pas fonamental per enllaçar els recursos i crear rutes compartides de serveis, aconseguint així una major interrelació dels sistemes social i sanitari. També permetrà la creació conjunta del Pla Mestre de Mobilitat Salut i Social, que inclourà les línies estratègiques dels dos departaments per al desenvolupament de projectes de mobilitat i d’aplicacions mòbils (APPs), amb el suport de la Mobile World Capital. En el marc d’aquest Pla s’està treballant per a desenvolupar un marketplace d’aplicacions mòbils (APPs) de salut i socials, que incorporarà aquelles que compleixin criteris de certificació científica i d’interoperabilitat.
 
La Fundació TICsalut té l’encàrrec d’identificar tots els desenvolupaments de mobilitat i APP dins del Departament de Salut, per tal de fer-ne el registre, fer-los visibles al sector, col·laborar amb els seus creadors per potenciar els seu desenvolupament mitjançant la recerca de formes de finançament i donar-los impuls internacional.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined