El conseller de Justícia ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura d’un acord de col·laboració entre el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) i la patronal Cecot per promoure accions conjuntes per facilitar la integració professional dels interns
 
.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president de Cecot, Antoni Abad, han signat aquesta tarda un conveni per promoure actuacions conjuntes entre l’empresa de Justícia CIRE i la patronal terrassenca, per potenciar que les empreses associades fomentin la reinserció de les persones en risc d’exclusió social. Durant la seva intervenció, el conseller ha afirmat que “cada persona que perd la seva llibertat afronta un fracàs personal, però també hem d’afrontar el fracàs de la societat, que n’és coresponsable”, i ha afegit: acords com aquest ens han d’ajudar a estendre aquesta visió entre tota la societat”.
 
En el marc de la signatura, el conseller Gordó ha destacat que “la patronal Cecot ha tingut sempre una sensibilitat molt especial envers la reinserció laboral, i és per això que hem volgut renovar i enfortir la col·laboració mútua mitjançant aquest acord amb el CIRE”. Germà Gordó ha afegit que convenis com el signat amb la Cecot han de permetre convertir un fracàs en un èxit.
 
Des de Catalunya hem implementat una política penitenciària basada en els valors humanista i personalista, veient sempre el rostre humà de la persona privada de llibertat”, ha afirmat el titular de Justícia.
 
Amb aquest nou Conveni, la patronal Cecot i el CIRE enfortiran la seva col·laboració amb la promoció d'accions destinades a facilitar la integració professional i social dels interns. A més, la Cecot orientarà el CIRE en les necessitats formatives dels interns segons les tendències del mercat per afavorir la inserció de les persones sotmeses a mesures penals que depenen del Departament de Justícia.
 
El CIRE està treballant activament des del seu vessant comercial per convertir-se en una eina que contribueixi també, en la mesura que sigui possible, a la recuperació econòmica, permetent que part de la producció industrial torni al país a través dels tallers productius de les presons. En aquest sentit, les empreses associades a la Cecot tindran més facilitats per derivar al CIRE la producció de béns o serveis i, alhora, podran incorporar a la seva gestió criteris de responsabilitat social corporativa (RSC).
 
A l’acte de signatura, hi han assistit també la directora del CIRE, Elisabeth Abad; el director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler, i el director general d’Execució Penal a la Comunitat, Joaquim Clavaguera.
 
Actualment el CIRE dóna ocupació a una mitjana de 3.763 interns, que desenvolupen tasques tan diverses com la impremta, la serralleria, la confecció industrial, els trasllats o la neteja forestal.