SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN

Gordó recorda que el Pla d'equipaments penitenciaris està obert a totes aquelles propostes que el puguin millorar

query_builder   4 desembre 2013 12:56

event_note Nota de premsa

SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN

Gordó recorda que el Pla d'equipaments penitenciaris està obert a totes aquelles propostes que el puguin millorar

El conseller de Justícia, Germà Gordó, en resposta a una pregunta del grup parlamentari del PPC en relació amb els equipaments penitenciaris a Catalunya, durant la sessió de control al Govern d’aquest matí al Parlament, ha tornat a recordar que “el Pla d’equipaments penitenciaris és obert i que hi ha hagut des del principi bona predisposició per acceptar propostes d’altres grups parlamentaris si creien que aquest Pla es podia millorar”. En aquest sentit, Gordó ha afirmat que es tracta “d’un Pla d’equipaments penitenciaris que creiem que funcionarà bé”.
 
Pel que fa a les properes actuacions en aquest àmbit, el conseller ha insistit que, tal com estableix el Pla, durant el 2014 es posarà en funcionament la presó de Figueres; el 2015, la de Mas d’Enric, i el 2016 es tancarà la Model i s’obriran dos centres a la ciutat de Barcelona: un centre obert i un de preventius, tal com va anunciar a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament el passat 3 d'octubre. El titular de Justícia ha recordat també que les presons de Figueres i del Catllar ja estan fetes, i ha dit: “només les hem de posar en funcionament. Són dos bons equipaments, i els posarem en marxa. I tant que sí”.
 
 
Germà Gordó ha assegurat que, quan una persona entra a la presó, hi ha un fracàs personal, però també hi ha un fracàs de tota la societat, i “nosaltres, com a representants de la societat, tenim l’obligació de fer les inversions que corresponguin per tal que, d’aquest fracàs, en surti un èxit, un èxit personal, que vol dir la reinserció social i laboral i, evidentment, un èxit de la societat. Nosaltres l’ajudarem i serà també un èxit de la societat”. Gordó ha acabat la seva intervenció dient que es continuaran aportant  els diners necessaris en aquest sentit.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined