El Consorci urbanístic DeltaBCN, integrat per l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l’Ajuntament de Viladecans, gestiona el sector d’activitats econòmiques Ca n’Alemany de Viladecans, al Baix Llobregat.
 
El polígon industrial Ca n’Alemany té una superfície total de 55 hectàrees de sòl per acollir activitat industrial, logística, comercial i del sector terciari. El sector consta de 18 parcel·les, dues de les quals estan ja comercialitzades, a l’empresa Desigual i Neinver, destinades a usos logístics i comercials, respectivament. Les 16 parcel·les restants estan disponibles per acollir activitat a curt i mig termini i són de titularitat pública i privada. La distribució dels usos és la següent: 10 parcel·les destinades al sector industrial i terciari; 4 parcel·les al sector terciari i oficines i 2 parcel·les destinades al sector aeroespacial i de la mobilitat.
 
Actualment, el Consorci DeltaBCN està urbanitzant el sector de Ca n’Alemany, que permetrà la implantació de noves activitats empresarials i donarà continuïtat a la trama urbana de Viladecans. En tot el procés d’urbanització el Consorci inverteix prop de 33,5 milions d’euros.
 
Cal destacar que el sector de Ca’n Alemany està definit com a sòl urbanitzable programat en el Pla General Metropolità de l’any 1976, i que el seu procés urbanístic s’ha desenvolupat, com no pot ser de cap altra manera, seguint el procediment habitual d’informació pública i aportant els pertinents estudis de mobilitat i mediambientals. La Modificació Puntual de Pla Parcial, aprovada definitivament el 30 de gener de 2013, contempla un sostre màxim comercial de 71.522,13 m² de sostre. Aquest sostre comercial correspon a un 31,4% del sostre total (246.524,56 m²), destinat a altres usos per a promoure activitat econòmica (ús industrial, logístic i usos terciaris).
 
Els diferents projectes empresarials previstos a Ca n’Alemany actualment, com la nova plataforma logística europea de Desigual, i Viladecans The Style Oulets, de l’empresa Neinver, compten amb una inversió total prevista de 150 M€ i la creació de 1.200 llocs de treball directes i 500 d’indirectes.
 
L’Institut Català del Sòl, seguint les polítiques del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s’ha dedicat des de la seva creació al desenvolupament de sòl industrial, comercial i residencial, contribuint d’aquesta manera a la dinamització de l’economia catalana i la generació d’ocupació. Des de l’any 1981, l’INCASÒL ha comercialitzat 460 hectàrees de sòl residencial i prop de 2.000 hectàrees de sòl industrial, amb més de 2.400 empreses instal·lades i 200.000 llocs de treball generats.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 30