Mapa població estacional 2012
La població estacional dels municipis pot oscil·lar de manera important al llarg de l’any, perquè reflecteix les entrades i sortides de la població per motius laborals, d’estudis, de residència i turístics. L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) estima que la població estacional de Barcelona el 2012 ha registrat el valor més alt al primer trimestre de l’any, fet que l’ha portat a una xifra de població equivalent a temps complet anual (població ETCA) d’1.727.157 persones. A l’estiu, en canvi, amb una població estacional negativa, ha reduït la xifra de població ETCA fins a 1.535.925 de persones.
 
En termes relatius, els valors més alts es registren en municipis litorals, que tenen un important component turístic i de segona residència. Els encapçala Santa Susanna, que, a l’estiu del 2012, va arribar a acollir una mitjana diària d’11.266 persones, a més dels seus 3.338 habitants. Cinc municipis més van triplicar la seva població mitjana a l’estiu (Pals, Salou, Tossa de Mar, Castell-Platja d’Aro i Creixell) i 6 municipis més la van duplicar (Roda de Berà, Torroella de Montgrí, Calafell, Calonge, Cunit i l’Escala). També hi ha municipis turístics del Pirineu que registren elevades xifres de població estacional a l’estiu, com ara Vielha e Mijaran.
 
En termes absoluts, a banda de Barcelona, que és el municipi de Catalunya amb més població estacional, també destaquen Salou, Lloret de Mar, Calafell i Tarragona. Entre els municipis on la població estacional és negativa destaquen l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Badalona.
 
Pel que fa a la resta de capitals de demarcació, per a Girona i Tarragona s’estima una població estacional ETCA equivalent al 9% de la població empadronada i es manté de signe positiu durant els quatre trimestres de l’any. Lleida, per la seva banda, té un comportament molt similar al de Barcelona, amb una població estacional anual equivalent al 3% de la població empadronada. En el cas de Lleida, la població estacional oscil·la al voltant de les 8.000 persones durant l’any, excepte en el tercer trimestre, que és negativa de 1.500 persones ETCA.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 128

Taula

Taula
XLSX | 29