suport a les pime

El Govern dóna suport al creixement i internacionalitzció de les pimes catalanes

query_builder   9 desembre 2013 08:00

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport al creixement i internacionalitzció de les pimes catalanes

  • ACCIÓ crea el programa Expansiona't per a pimes que integra tots els elements que incideixen en el creixement de l'empresa

El Govern ha posat en marxa el programa Expansiona’t-Incrementa la teva facturació i arriba a nous mercats. Aquesta nova iniciativa afavorirà el creixement de la pime catalana mitjançant l’assessorament expert i l’acompanyament per a la realització d’un projecte de creixement internacional i de millora de la competitivitat.


Expansiona’t donarà suport a l’empresa perquè aquesta esdevingui exportadora regular i aconsegueixi incrementar els seus resultats en termes de facturació, exportació i nombre de treballadors. Es tracta d’un  programa, amb una inversió de 500,000€,  adreçat a pimes industrials, comercials o de serveis que tinguin establiment operatiu a Catalunya i que faci més de 5 anys que estiguin constituïdes, amb voluntat de creixement, recursos humans i econòmics per finançar un projecte d’expansió i amb experiència exportadora.


Les empreses participants en aquest programa compartiran una primera fase d’anàlisi i hauran d’optar després per la línia que més s’adapti a les seves característiques i prioritats: la línia de creixement internacional, que dóna suport a l’empresa en la consolidació del seu procés d’internacionalització; o la línia de millora de la competitivitat, que ajuda l’empresa a consolidar el seu model de negoci mitjançant la implementació de projectes de millora en les àrees funcionals de l’empresa.Altres accions de suport a les pimes:


•    ‘FORMA EMPRESA50.CAT’. Es tracta d’un programa que té com a objectiu potenciar la formació bonificada prioritàriament entre micropimes (de fins a 19 treballadors) i pimes (de fins a 50 treballadors) mitjançant el reforç de la informació, l’assessorament individualitzat i, si s’escau, el disseny de serveis de formació a mida i acompanyament. La iniciativa es concreta enguany en una convocatòria de subvencions de 900.000 euros adreçada a entitats i institucions sense afany de lucre, amb experiència i coneixement acreditat del sistema, pera què assumeixin tasques de suport i assessorament, que incrementin l’accés i la participació de microempreses i pimes al sistema de formació bonificada.


•    Programa d'atenció a la PIME: El programa d'atenció a la PIME vol impulsar la competitivitat de les empreses a partir de la innovació, la internacionalització i la capacitació.


•    Reorientació del Programa Catalunya Emprèn: El programa s’ha creat amb la voluntat de ser el marc de referència de totes aquelles iniciatives que puguin sorgir de les administracions públiques, dels sectors privats i del món acadèmic, sempre que la seva finalitat sigui estimular l’emprenedoria a Catalunya. S’estan desenvolupant els següents programes:

  • Projecte Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores és un programa de suport al creixement de les noves empreses catalanes amb potencial de creixement. Aquest setembre s’ha obert la convocatòria per que durant el 2014 s’obrin 4 acceleradores més: Tarragona, Lleida, Comarques Centrals i Barcelona. El 2013 el programa donarà suport a 100 emprenedors i està previst que al 2014 doni suport a 200 emprenedors.
  • Programa de suport a les unitats de valorització. Aquest 2013 s’han obert les línies d’ajuts VALUNI i VALEN per potenciar projectes i activitats de valorització tecnològica del agents del sistema per fer rendible tot l’estoc de coneixement acumulat i aconseguir la transferència efectiva de la tecnologia cap al teixit productiu.
  • Des d’ACCIÓ es duen a terme diferents accions de suport a l’emprenedor en l’àmbit financer, com el servei d’orientació financera o els incentius per la Xarxa d’Inversors privats. Durant l’any 2012 es van recolzar 66 operacions de empreses que iniciaven la seva activitat amb una inversió privada de 10,7 milions d’euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined