Demà es torna a activar el protocol anticontaminació a l'àrea de Barcelona

query_builder   8 desembre 2013 18:18

event_note Nota de premsa

Demà es torna a activar el protocol anticontaminació a l'àrea de Barcelona

 
·       També s’avisarà les empreses del Camp de Tarragona perquè evitin les maniobres no urgents que puguin empitjorar la qualitat de l’aire
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit tornar a activar demà dilluns, a partir de les 6 hores, el protocol anticontaminació als setze municipis de la primera corona de l’àrea de Barcelona: Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.
 
La decisió s’ha pres davant la previsió que les emissions generades per la mobilitat quotidiana en trànsit urbà, interurbà i l’activitat industrial augmentin, en ser dia laborable, i les condicions atmosfèriques continuin sent desfavorables a la dispersió.
 
La Direcció General de Qualitat Ambiental ja havia previst la possibilitat de reactivar la declaració d’episodi ambiental de contaminació després de la pausa d’aquest llarg cap de setmana, en que les activitats i les emissions en l’àrea més afectada pels alts índexs de diòxid de nitrogen (NO2) s’han reduit notablement. El protocol ja va estar actiu entre dimecres i dijous passat.
 
Pel que fa al Camp de Tarragona, es donarà avís a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) perquè les empreses associades evitin les arrencades que es puguin endarrerir, les proves de torxes, i les pràctiques programades de funcionament que es puguin planificar per a dies posteriors, a més de les proves antiincendis.
 
L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins  el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire amb l'objectiu de complir amb els límits  de contaminants exigits per la normativa comunitària. A més de gestionar la  velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports  públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i  de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.
   
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined