La consellera Rigau destaca que l'avaluació dels futurs mestres es farà de forma dialogada

query_builder   9 desembre 2013 13:50

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau destaca que l'avaluació dels futurs mestres es farà de forma dialogada

 

  • Respecte els resultats de l’informe PISA, Irene Rigau ha ressaltat que “els centres estan aconseguint que aquells alumnes que siguin brillants continuïn sent-ho i els altres s’hi acostin”
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que el futur decret de plantilles ha de garantir la qualitat docent i l’expertesa, i ha remarcat que l’avaluació dels futurs mestres es farà a través del diàleg “entre el director, l’inspector, i les persones que avaluen el procés. En tot cas hi haurà mecanismes de seguretat. Hem pogut veure com amb només mecanismes d’antiguitat hi havia gent que feia temps que era al sistema i té informes negatius, però ja ha superat els períodes de prova i es mes difícil poder actuar”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant una entrevista aquest matí al programa El món a RAC1.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat el paper dels ensenyants per afrontar el moment que viu Catalunya: “La societat necessita un bon ensenyament, a grans trets, Catalunya esta tenint un professorat que està donant gran resposta en aquests moments”.
 
Rigau ha fet referència als resultats de l’informe PISA –presentats la passada setmana-, i ha analitzat els aspectes que han incidit en l’informe: “La nostra complexitat social és poc sovintejada, i s’ha de tenir present a l’hora de fer un anàlisis com aquest. Està bé que tinguem punts d’alerta però m’agrada mes quan ens comparem amb nosaltres mateixos”. És per això que la consellera ha recordat que un 86% dels alumnes s’han graduat a l’ESO, quan fa uns anys la xifra era del 77%.
 
Irene Rigau també ha reiterat –respecte la darrera sentència del Tribunal Surpem sobre el dret individual a decidir l’idioma d’escolarització del seu fill o filla- que no se separaran els alumnes en funció de la seva llengua: “Si el pare demana que sigui atès en castellà, tenim el mecanisme que pels primers ensenyaments el nen disposi d’atenció individualitzada. Fins i tot hi ha recursos demanant que el castellà s’apliqui a tota l’aula. Totes les sentències diuen que no existeix el suposat dret d’opció lingüística. A Catalunya no separem per raó de llengua”.
 
 
9 de desembre de 2013
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined