L'ENS de l'Associacionisme Cultural Català ha estat acreditat com a ONG consultiva per la UNESCO

query_builder   9 desembre 2013 14:09

event_note Nota de premsa

L'ENS de l'Associacionisme Cultural Català ha estat acreditat com a ONG consultiva per la UNESCO

  • L’Ens assessorarà la UNESCO en l’avaluació de propostes per formar part del patrimoni cultural immaterial
 
  • L’ENS agrupa una trentena de federacions d’entitats de cultura popular i associativa de tot Catalunya
L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català ha estat acreditat com a ONG consultiva pel Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda  del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO que s‘ha reunit a Bakú (Azerbatjan) del 2 al 7 de desembre.
 
Aquest reconeixement implica que l’ENS assessorarà el Comitè Intergovernamental en l’avaluació de propostes per formar part de la llista de patrimoni cultural immaterial que requereix mesures urgents per a la seva salvaguarda. Aquesta acreditació suposa també que l’Ens es compromet a desenvolupar accions de salvaguarda respecte i sensibilització sobre el patrimoni immaterial català.
 
La UNESCO atorga l’estatus d’entitat consultiva a les entitats que ho sol·liciten i que compleixen els requisits de tenir acreditada una trajectòria de competència, coneixements i experiència en la protecció del patrimoni cultural immaterial i una capacitat de cooperar amb les comunitats i grups  que creen i transmeten el patrimoni cultural i material. També són requisits tenir uns estatuts que s’ajustin a l’esperit del Comitè i disposar d’una capacitat operativa que els permeti portar-los a terme.
 
En aquesta Convenció també han sol·licitat l’estatus d’ONG consultiva “l’UNESCO Etxea: Centro UNESCO Euskal Herria” d’Euskadi, el “Berättarnätet Kronoberg” de Suècia, el “Centrum voor Argarische Geschiedenis Atrechtcollege” de Bèlgica i el “Norges Husfidslag” de Noruega, entre d’altres.
 
L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català és una confederació d’entitats sense ànim de lucre que té com a finalitat fer arribar al conjunt de la ciutadania, les activitats i propostes del món associatiu català. Les entitats que hi ha confederades són la Federació de Cors de Clavé, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, Federació Sardanista de Catalunya, Fundació La Roda, Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya,  Agrupament d'Esbarts Dansaires, Gran Orient de Catalunya, Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Adifolk, Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Federació Catalana de Pessebristes, Moviment Laic i Progressista, Fundació Paco Candel, Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella - La Casa dels Entremesos i l'Associació Catalana de Puntaires. Com a entitats col·laboradores té: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya i la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined