Més de 24.500 persones han assistit a les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) durant el 2013

query_builder   11 desembre 2013 09:06

event_note Nota de premsa

Més de 24.500 persones han assistit a les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) durant el 2013

FOTO WEB
Un moment de la reunió de la CCTT.
 
També cal destacar, entre altres, que el PATT 2014 inclou 987 actuacions, amb un increment global de prop d’un 8% respecte a aquest any
 
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va presidir ahir, 10 de desembre de 2013, la Comissió Coordinadora de Transferència Tecnològica (CCTT), en la qual es va fer balanç de l’activitat realitzada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) durant l’any 2013 i es va proposar la relació d’actuacions que incorporarà la nova edició del PATT per a l’any 2014.
 
El balanç de l’activitat del PATT durant el 2013 destaca, un any més, la importància de les activitats de transferència tecnològica i la bona acceptació que aquestes tenen per al sector agroalimentari, rural i forestal de Catalunya. Enguany s’ha realitzat 516 jornades, seminaris i visites tècniques, fet que ha representat aproximadament un 10% més d’activitats que l’exercici anterior. Aquest important increment d’activitats promogudes gràcies a la iniciativa en l’organització de més de 60 entitats promotores (centres de recerca, administracions, organitzacions professionals i de productors, etc.) ha estat acompanyat d’un èxit d’assistència a les activitats del PATT, fins al punt que més de 24.500 persones han assistit durant l’any a activitats de transferència tecnològica i de coneixements del PATT 2013.
 
Aquesta edició del PATT ha destacat novament per la seva acció integradora, com prova el fet que les activitats del Pla han comptat amb prop de 850 col·laboracions externes al DAAM en l’organització de jornades i seminaris tècnics, fet que inclou la major part d’entitats i institucions vinculades amb els sector agrari, agroalimentari, rural i forestal de Catalunya. Les Oficines Comarcals i Serveis Territorials del Departament, així com les Escoles de Capacitació Agrària del DAAM i l’IRTA,  han tingut, com cada any, un paper essencial en l’èxit del PATT.
 
D’altra banda, la proposta d’actuacions aprovada en la reunió d’ahir per part de la CCTT per al nou PATT 2014 inclou 987 actuacions, 772 de les quals són activitats de transferència tecnològica i de coneixements (jornades tècniques, jornades de camp, seminaris i visites tècniques) i 215 són activitats de recerca aplicada (assaigs, explotacions col·laboradores i projectes pilot). Es dóna, així, a nivell global, un increment de prop d’un 8% en el nombre d’actuacions respecte el 2013.
 
Els eixos estratègics definits pel DAAM per al PATT 2014 són: la promoció d’activitats de negoci en les zones rurals, la venda de proximitat, la Política Agrària Comuna (PAC), la valorització de residus ramaders, la sanitat animal i la bioseguretat en explotacions ramaderes, la gestió de la biodiversitat i l’aprofitament sostenible dels recursos naturals i forestals, i els instruments per a la innovació agroalimentària.
 
La nova edició del PATT segueix apostant per l’ús de les noves tecnologies de la informació i comunicació. Per això, és essencial el portal RuralCat (www.ruralcat.net), que és el principal espai per a la comunicació de tota la informació relacionada i derivada del PATT.
 
El PATT és un instrument que recull, programa i coordina les actuacions centrades en els àmbits de la investigació, la recerca i la transferència tecnològica i de coneixements al sector agrari català. És, per tant, un pla que promou la millora de la competitivitat de les empreses que formen el teixit productiu, transformador, comercialitzador i de serveis en l’àmbit agrari i agroalimentari de Catalunya.
 
El PATT és un programa coordinat pel DAAM, en el qual és essencial la participació i la col·laboració d’un ampli ventall d’administracions, centres de recerca, universitats, fundacions, consorcis, organitzacions de productors i organitzacions professionals vinculades amb els sectors agrari, agroalimentari i rural i forestal de Catalunya.
 
L’oferta d’actuacions abasta tot el territori de Catalunya i més de 40 sectors productius diferents, entre els quals s’hi inclouen els més tradicionals (fructicultura, olivicultura, cultius extensius, ramaderia, etc.) i àmbits més transversals (desenvolupament rural, indústria agroalimentària, estalvi i eficiència energètica i energies renovables, gestió empresarial, producció agrària ecològica, gestió del sòl i fertilització, etcètera), a més d’actuacions en l’àmbit forestal i del medi natural.
 
La Comissió Coordinadora de Transferència Tecnològica (CCTT) està formada per representants del propi Departament, l’IRTA, l’INCAVI, ambdós també del DAAM, les Organitzacions Professionals Agràries, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió d'ahir.

Imatge de la reunió d'ahir.
JPG | 165

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined