El Departament de Salut i els col·legis professionals sanitaris signen un conveni de col·laboració per a l'assistència als professionals sanitaris

query_builder   11 desembre 2013 17:07

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut i els col·legis professionals sanitaris signen un conveni de col·laboració per a l'assistència als professionals sanitaris

L’objectiu de l’acord és consolidar els programes d’atenció als professionals sanitaris amb problemes de salut mental i addiccions.
 
Un total de 2.927 professionals sanitaris han estat atesos pels programes PAIMM, RETORN, ITACA i ASSIS en els darrers quinze anys.
Conveni Departament Salut i Col·legis Professionals Sanitaris
El conseller de Salut, els presidents dels col·legis professionals de Metges de Catalunya, d’Infermeres i Infermers de Barcelona i Tarragona, de Farmacèutics de Barcelona, de Veterinaris de Barcelona i el president de la Fundació Galatea han signat avui un conveni de col·laboració per consolidar els programes d’atenció als professionals sanitaris amb problemes de salut mental i addiccions.
 
L’acord estableix que, en el marc de la Fundació Galatea del Consell de Col·legis de Metges de Barcelona, totes les parts es comprometen a seguir col·laborant en la promoció dels programes PAIMM per a metges, RETORNS per a personal d’infermeria, ÍTACA per a farmacèutics i ASSÍS per a veterinaris, per a un millor coneixement de la salut, dels estils de vida i les condicions de treball dels professionals sanitaris, per dur a terme accions per millorar el seu benestar i evitar riscos a altri. En els darrers quinze anys, han estat atesos un total de 2.002 metges i 901 infermers a través dels respectius programes. I, des de l’any 2011, també 18 farmacèutics i 6 veterinaris.
 
Programes d’atenció als professionals
 
El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) va ser pioner quan el setembre de 1998 va crear, conjuntament amb el Departament de Sanitat i Seguretat Social i amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Programa d’atenció integral al metge malalt (PAIMM). Posteriorment, el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el Col·legi de Veterinaris de Barcelona van impulsar programes similars. I, simultàniament, amb la col·laboració del COMB, l’Organització Mèdica Col·legial d’Espanya (OMC) va crear el Programa d’atenció integral al metge malalt (PAIME) a la resta de col·legis de metges de l’Estat espanyol.
 
En síntesi, el procediment seguit pel COMB per al control dels metges malalts atesos al PAIMM estableix uns protocols que tenen com a objectiu garantir la bona praxi i, alhora, detectar situacions de risc. Destaca la importància de la voluntarietat de la demanda i compta amb una comissió de seguiment col·legial del PAIMM per a casos difícils, així com per intervenir en casos de risc i dur a terme un control preventiu. En funció de la gravetat, es pot arribar a apartar el professional de l’exercici professional.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined