Demà, a partir de les 09.30 hores, a la Sala Ciutat de Manresa (Bages)

Els Bombers de la Generalitat i el SEM faran un exercici de coordinació per mostrar les tècniques i protocols a seguir en cas d'incendi

query_builder   12 desembre 2013 12:36

event_note Nota de premsa

Demà, a partir de les 09.30 hores, a la Sala Ciutat de Manresa (Bages)

Els Bombers de la Generalitat i el SEM faran un exercici de coordinació per mostrar les tècniques i protocols a seguir en cas d'incendi

L’exercici, que comptarà amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa, coordinarà la intervenció de més de trenta professionals de diferents cossos
 
 
Aquest divendres, 13 de desembre de 2013, els Bombers de la Generalitat de Catalunya i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) faran un exercici de coordinació per practicar les tècniques i protocols d’actuació a seguir en cas d’incendi o emergències en locals de pública concurrència.
 
L’exercici, que es durà a terme des de les deu del matí i fins a la una del migdia, consistirà en simular una explosió dins de la Sala Ciutat de Manresa, seguida d’una apagada general del corrent elèctric. L’accident, que serà provocat per dos electricistes que estan treballant durant una projecció, generarà l’evacuació col·lectiva dels ocupants del local.
 
Aquesta activitat té com objectiu principal millorar aspectes de coordinació entre els grups d’intervenció (Bombers de la Generalitat), el sanitari (SEM) i el suport  de Protecció Civil municipal en aspectes de recollida i gestió de la informació sobre les possibles víctimes.
 
També es mostrarà com funcionen els fluxos d’informació; la zonificació, que garanteix les vies d’evacuació de les persones i l’accés dels bombers al recinte; i la creació d’equips multidisciplinaris per donar resposta a situacions concretes.
 
Així, es comptarà amb cinc vehicles dels Bombers de la Generalitat i quatre unitats del SEM (dues ambulàncies suport vital i dues de suport vital avançat). També hi intervindran un cotxe de coordinació, un de l’Institut Català de la Salut (ICS), un de Protecció Civil, un de Policia Local i un del Cos dels Mossos d’Esquadra.
 
A més, hi participaran 20 estudiants del Grau d’Emergències sanitàries de l’Escola Joviat, els quals simularan ser ferits de diversa consideració a conseqüència de l’accident.
 
Aquesta jornada forma part de les actuacions de formació dels diferents operatius implicats en la resolució de les emergències i es farà a la Sala Ciutat, actualment fora d’ús, gràcies a la cessió per part de l’Ajuntament i aprofitant les seves característiques úniques a la ciutat.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 12 de desembre de 2013
12.00 hores
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined