Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat Territorial d’Investigació de Ponent van detenir el 10 de desembre un veí de Tàrrega, de 53 anys i d’origen peruà, en compliment d’una ordre internacional de detenció, relacionat amb un delicte d’homicidi dolós.
 
Els mossos van tenir coneixement, en coordinació amb l’INTERPOL, que s’havia donat d’alta una alerta per tal de complir una ordre internacional de recerca i detenció, emesa per les autoritats judicials peruanes.
 
Concretament, el requeriment judicial feia referència a la detenció d’un home que havia participat en un homicidi comés a finals de juliol de 2012 en territori peruà.
 
Els mossos van iniciar un seguit d’indagacions, després de comprovar que el darrer domicili conegut de la persona que es buscava havia estat a Tàrrega.
 
Després de diversos dispositius de vigilància, els mossos el van interceptar i detenir la tarda del passat dimarts, quan anava a l’esmentat domicili.
 

El detingut va passar dimecres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera el qual, en coordinació amb el Jutjat Central d’Instrucció, va decretar l’ingrés a presó, a l’espera del seu trasllat a Madrid per posar-lo a disposició de l’Audiència Nacional.

 

Àrea de Comunicació
Lleida, 13 de desembre de 2013