Les dones de la cançó, en una exposició fotogràfica al Palau Robert

query_builder   13 desembre 2013 09:04

event_note Nota de premsa

Les dones de la cançó, en una exposició fotogràfica al Palau Robert

El Palau Robert presenta, del 19 de desembre al 6 de gener de 2014, l'exposició itinerant  “Dones i cançons”, que, a través d'una mostra de fotografies de vint-i-cinc dones que canten i fan cançons, representatives del panorama musical català, vol reflectir la continuïtat, diversitat i riquesa de la tradició musical de les cantants catalanes.
Palñau Rpbert
La mostra, que es podrà visitar a la Sala d’Actes de les Cotxeres, és una iniciativa duta a terme gràcies a la col·laboració entre l’Institut Català de les Dones del Departament de Benestar Social i Família, i la revista Enderrock. L’acte inaugural tindrà lloc el 18 de desembre, a les 19 hores.
“Dones i cançons" mostra el treball fotogràfic del cap de la secció de fotografia d'Enderrock, Juan Miguel Morales, que va retratar vint-i-cinc dones que canten i fan cançons per al monogràfic sobre aquesta temàtica que la revista va publicar el mes de gener, juntament amb un CD, per commemorar l’Any de les Dones a la Cançó i els 50 anys de la mítica cançó Se’n va anar, popularitzada per Salomé, la primera dona de la cançó en català.
Les vint-i-cinc cantautores són: Andrea Motis, Anna Roig, Beth, Big Mama, Bikimel, Carme Canela, Clara Andrés, Esther Condal, Franca Masu, Guillermina Motta, Ivette Nadal, Joana Serrat, Lídia Pujol, Maria Cinta, Maria Coma, Maria del Mar Bonet, Maria Rodés, Marina Rossell, Marta Rius, Meritxell Gené, Montse Castellà, Névoa, Núria Feliu, Rosa Pou i Sílvia Pérez Cruz.
Aquesta mostra s’ha pogut veure a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Tortosa, Lleida i Vilanova i la Geltrú gràcies a la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.
En l’acte del dia 18 també es presentarà un monogràfic que Enderrock publica aquest mes protagonitzat per un seguit de dones artistes que presenten nous treballs, i es complementa amb un nou àlbum recopilatori Noves dones i cançons.
El Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius la visibilització del talent, l’emprenedoria i les carreres professionals de les dones en diferents àmbits.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined