• La instal·lació, amb un pressupost de 729.000 euros, està dissenyada per a tractar un cabal de 250 m3/dia
 
  • El seu funcionament, a més de sanejar les aigües residuals del municipi, contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Gósol, a la comarca del Berguedà. Aquesta actuació, amb un cost de 729.000 euros, ha consistit en una depuradora, biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per a tractar un cabal de 250 m3/dia. Es tracta d’una depuradora amb tots els elements a cobert, dins d’un edifici integrat amb l’entorn.               
 
L’aigua tractada es retorna al Torrent de Coma, conca del Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu.
 
Aquesta és la tretzena estació depuradora en servei a la comarca del Berguedà, juntament amb les plantes de Bagà/Guardiola de Berguedà, Berga, Casserres, Castellar de n’Hug, Cercs, Gironella, Guixaró, Montmajor, la Nou de Berguedà, la Pobla de Lillet, Puig-Reig i Sant Corneli de Cercs.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 150