• El cap de l’Executiu assegura que “defensem les nostres idees i horitzons, no per anar en contra de ningú, sinó per poder decidir nosaltres mateixos el nostre futur de la millor manera possible”
  • Artur Mas ha presidit aquesta tarda l’acte de commemoració del 50è aniversari del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona
El president de la Generalitat acompanyat de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet
El president de la Generalitat acompanyat de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que “negar l’expressió d’un poble amb arguments exclusiment jurídics té a veure amb la intolerància i la poca convicció democràtica”. Amb aquestes paraules el president ha fet referència a les reaccions polítiques de les últimes hores en relació amb l’acord assolit per fixar la data i la pregunta de la consulta per decidir el futur polític de Catalunya.
 
El cap de l’Executiu ha contrarestat la intolerància d’aquestes reaccions amb l’esperit “democràtic i tolerant” que representa el fet que “un poble com el nostre simplement es vulgui expressar”. “M’alegro de poder dir que a Catalunya estem assolint uns alts graus de maduresa, tolerància, convivència i no-agressió cap als altres”, ha remarcat el president, que ha afegit que Catalunya defensa les seves idees, objectius i horitzons,“no per anar en contra de ningú, sinó per poder decidir nosaltres mateixos el nostre futur, de la millor manera possible”.
 
“Que ens deixin construir aquest futur col·lectiu perquè molta gent se l’ha treballat i les generacions actuals tenen el dret legítim de tenir aquestes aspiracions individuals i un país molt millor”, ha reblat Artur Mas.
 
El president de la Generalitat ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de commemoració del 50è aniversari del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona. Davant d’un auditori ple d’alumnes, pares i treballadors de l’escola, el president ha remarcat el paper clau que té el sistema educatiu en el desenvolupament del país i la “qualitat” actual que mostra.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha fet referència a l’important teixit associatiu que té Catalunya en el camp educatiu i que “també forma part de la identitat catalana i ha fet un gran bé al nostre país”. “Catalunya té una tradició pedagògica de primera línia”, ha subratllat Artur Mas, i ha destacat el paper clau que ha tingut el sistema educatiu per “aconseguir una societat cohesionada, malgrat que som un país amb gent de procedències molt diverses i amb fenòmens d’immigració potents”. Una educació que també ha assegurat que és responsable, en part, “de l’alt nivell de solidaritat que hi ha a casa nostra” i del fet que Catalunya estigui en les primeres posicions de l’índex sobre el desenvolupament humà.  “Totes aquestes coses no tenen a veure amb un informe fred i estadístic, sinó amb si un sistema educatiu té qualitat, base i s’ocupa d’allò essencial”, ha reblat.
 
El president també ha volgut aprofitar el seu discurs per felicitar a l’Escola Pare Manyanet pels 50 anys d'història i “per la gran feina que feu en el dia a dia, que és la que no es veu però alhora la complicada de veritat”.

1  

Imatges

El president Mas acompanyat de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet

El president Mas acompanyat de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet 648