• Aquesta tarda se celebra una jornada de treball entre docents, formadors i professionals d’empreses del sector
 
El Departament d'Ensenyament forma a professorat per a dissenyar aplicacions de telefonia mòbil als alumnes de 4t d’ESO. Aquesta activitat forma part de les actuacions del programa mSchool –promogudes per la GSMA i la Fundació Barcelona Mobile World Capital- i ha suposat crear una proposta curricular per a l’assignatura optativa d’informàtica de 4t d’ESO.
 
En el marc d’aquesta formació, aquesta tarda tindrà lloc una jornada de treball que reunirà a docents, formadors i professionals d’empreses del sector de la telefonia mòbil. L’objectiu de la jornada és compartir i valorar el projecte, i alhora establir un contacte directe entre el sector educatiu i el tecnològic. A la sessió de treball hi assistirà el subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d'Ensenyament, Jordi Sabaté.
 
El workshop se celebrarà al Mobile World Centre a partir de les sis de la tarda. Durant l’acte es tractaran temàtiques com les tècniques de creativitat i generació de projectes, el suport permanent al professorat de l’assignatura dins la xarxa docent, les estratègies d’innovació, Apps i tecnologies mòbils o la plataforma d’interacció entre centres i experts.
 
El professorat compta també amb material en format digital –disponible en l’entorn virtual Moodle a l’adreça web http://alexandria.xtec.cat-. L’eix del projecte és desenvolupar un treball en equip amb el qual els alumnes dissenyin i desenvolupin una app per a dispositius mòbils, i alhora també es treballen aspectes com la creativitat i l’actitud emprenedora.
 
L’assignatura d’informàtica específica s’estructura en dues parts. D’una banda es tracten els temes relacionats de forma directa amb les eines digitals i que formen part del currículum: eines de Google, tractament d’imatge, àudio i vídeo, cerca i seguretat a la xarxa i creació i gestió de blogs i pàgines web. D’altra banda, es desenvolupen temes relacionats amb disseny i explotació comercial de l’app, i que tenen a veure amb l’emprenedoria: estratègies de creació, anàlisi de problemes i definició de l’idea, comercialització de l’app i presentació estratègica del projecte.
 
 
 
CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Ensenyament forma a professorat per a dissenyar aplicacions de telefonia mòbil a 4t d’ESO
DIA:
Dilluns, 16 de desembre
HORA:
18.00 hores
LLOC:
Mobile World Centre
 
 
 
16 de desembre de 2013