.
Fotografia
 
L’Ajuntament de Querol ha dut a terme la senyalització d’una ruta de descoberta dels valors naturals del municipi, que ha suposat una inversió de 16.000 euros, dels quals un 70% provinent d’un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per a actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya. La ruta es troba dins l’Espai d’Interès Natural d’Ancosa Montagut.
 
Durant l’acte d’inauguració, Quim Nin, va remarcar la importància de la ruta, ja que “representa facilitar el turisme, un turisme diferent del turisme majoritari, i que ha de ser una suma i no una substitució. Un  turisme que vol conèixer més realitats del país, sovint tapades per productes més coneguts, més cridaners, i que mereixen un esforç per a ser posades a primera línia”. El delegat va fer un recorregut a peu fins a l’arbre singular conegut com el “pi de les quatre soques”, a més de visitar l’església de Sant Jaume de Montagut i de fer la pujada al Puig de Montagut, un dels cims des d’on es poden gaudir les millors vistes de tot Catalunya.
 
Aquesta ruta complementa altres recorreguts existents com ara els Camí de les Terres del Riu Gaià i altres senders de grans i petits trajectes. El municipi de Querol té 4.704 ha protegides, un 65% del municipi. Per aquest motiu l’Ajuntament de Querol ha creat aquesta ruta per conèixer els valors naturals i que uneix el triangle entre Querol, Montagut i Esblada amb diverses variants que ens permeten descobrir el patrimoni natural i cultural de la zona. L’alcalde de Querol, Enric Comin, va mostrar la seva satisfacció per la nova ruta i va destacar que "l’Ajuntament de Querol també treballa per donar un punt d’acollida i de refugi als visitants i que serveixi per conèixer el patrimoni cultural anomenat “l’aixoploc dels Castells del Gaià”.
 
El caràcter extraordinàriament muntanyós i la gran extensió forestal permeten un bon desenvolupament de poblacions estables de fauna típica dels boscos mediterranis; per això una bona part del territori està inclòs dins la zona de protecció de la Xarxa Natura 2000 de l’espai del Sistema Prelitoral Central. Quim Nin va finalitzar destacant que “ la bona feina municipal fa prioritzar aquesta línia de treball d’actuacions en entorns protegits de Catalunya. Espero que aquesta sigui una ruta molt caminada, molt viscuda. Querol s’ho val, i ara no tenim excusa”.
 
Més informació:
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 3524

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 252