·         Així es va confirmar en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada ahir a Madrid a la qual van assistir el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio
 
·         Bonastre reclama a l’Estat que cedeixi a la Generalitat la gestió íntegra dels fons de Garantia Juvenil destinats per la Unió Europea
 
 
Dijous, 19 de desembre de 2013.- La Generalitat de Catalunya rebrà els 192 milions d’euros per aplicar les polítiques actives d’ocupació d’aquest 2013 el proper dilluns 23 de desembre. Així es va confirmar ahir en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada a Madrid a la qual van assistir el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio.
 
El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, va lamentar que “per segon any consecutiu el els recursos per a l’aplicació dels programes per a les persones en situació d’atur arriben tard la qual cosa compromet la seva eficiència”. El secretari també va recordar que “per segon any consecutiu l’Estat manté la retallada del 57% als fons ocupacionals destinats a Catalunya quan hi ha més de 600.000 aturats”.
 
D’altra banda, la Generalitat va reclamar a l’Estat la gestió íntegra dels fons de Garantia Juvenil. “Volem que l’Estat  cedeixi a la Generalitat la gestió del fons europeu que la Unió Europea destinarà al foment de l'ocupació juvenil”, va indicar. A més, la Generalitat, com altres Comunitats Autònomes, va lamentar que aquests fons es dirigeixin a joves de fins a 25 anys i no fins a 29.
 
Durant la Conferència Sectorial, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, també van mostrar el seu rebuig a la decisió de l’Estat d’eliminar els Observatoris d’Ocupació, Mercat de Treball i Relacions Laborals.

1  

Fitxers adjunts

Ramon Bonastre i Joan Aregio

Ramon Bonastre i Joan Aregio
JPG | 3215