Moment de la trobada
Moment de la trobada
El Director General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Sala, s’ha reunit aquest matí amb una representació de les Comunitats de Regants de tot Catalunya.
 
La trobada tenia com a objectiu analitzar la situació del sector i establir mecanismes que facilitin la representació i cohesió de les Comunitats de Regants per tal d’impulsar les modernitzacions i l’extensió, en el cas dels regadius a Catalunya, com una de les maneres d’aconseguir una estabilització de la renda pel pagès, afavorir l’activitat econòmica del país, i contribuir a la mitigació del canvi climàtic.
 
Part de la reunió s’ha centrat en les continues pujades del preu de l’energia, ja que aquest fet pot posar en perill la viabilitat de molts dels actuals regadius. En  aquest sentit, s’han posat sobra la taula diverses accions ja realitzades o a aprofundir en el futur. Per exemple, s’ha parlar de les accions sobre eficiència energètica que s’estan realitzant en diverses Comunitats de Regants, o de la subhasta a la qual varen acudir conjuntament més de 50 Comunitats de Regants el passat mes de novembre i que va permetre aconseguir un preu lleugerament inferior al que tenien però tancat per dos anys.
 
En el decurs de la trobada també s’ha acordat que el Departament analitzarà totes les possibilitats del pla de l’energia per a Catalunya que preveu la utilització d’energies alternatives per les Comunitats de Regants. De fet, aquest aspecte es va incloure en l’esmentat pla precisament a petició del Departament prèvia demanda de les Comunitats de Regants.  
 
D’altra banda també s’ha acordat demanar l’excepcionalitat dels regadius del marc regulatori tarifari elèctric espanyol i enfortir l’òrgan de coordinació de totes les Comunitats de Regants de Catalunya.  
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 3829