• Continua la recerca de l’ultralleuger desaparegut diumenge al Baix Empordà
  • Localitzen un home que es buscava a Cardona des d’ahir a la tarda (Bages)
  • Incendi en una casa de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell)
  • Incendi en un pis de Cardedeu (Vallès Oriental)
  • Incendi en un pis de Castelldefels amb una persona ferida de caràcter molt lleu (Baix Llobregat)
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos serveis en aquestes darreres hores d’entre els quals destaquen els següents:
 
Continua la recerca de l’ultralleuger desaparegut diumenge al Baix Empordà
Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, Salvament Marítim (SASEMAR) i el Servicio Aéreo de Rescate (SAR) continuen treballant en la recerca d’un ultralleuger que va desaparèixer aquest diumenge passat, 22 de desembre, després d’enlairar-se des de l’aeròdrom de Pals.
 
Ahir el SAR amb un avió i SASEMAR amb les seves embarcacions van rastrejar la part de marítima. A nivell de costa, van ser els Bombers de la Generalitat els que van fer la recerca amb l’helicòpter la part nord de l’Estartit i els Mossos d’Esquadra, amb l’helicòpter també, la part sud. Paral·lelament, els grups subaquàtics de Bombers i de Mossos amb les seves embarcacions van buscar per la zona de costa.
 
Avui, i després d’una reunió de coordinació entre tots els efectius actuants, s’ha establert el nou dispositiu de recerca que estarà condicionat a les condicions meteorològiques a la zona, ja que hi ha previsió de fortes ratxes de vent i de mal estat de la mar. En aquest sentit, l’helicòpter del SAR i les embarcacions de SASEMAR faran una batuda per la franja exterior i interior de la costa. Dues patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra i una del cos d’Agents Rurals faran la recerca per terra. L’helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i una unitat dels GRAE subaquàtics dels Bombers de la Generalitat, la unitat subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, i efectius dels GEAS (Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil, es mantenen de retén condicionats per la meteorologia i a l’espera de nous indicis.
 
Localitzen un home que es buscava a Cardona des d’ahir a la tarda (Bages)
 
Poc abans de les 12.00 hores d’aquest migdia, s’ha localitzat un home de 60 anys, veí de Cardona, que es buscava des d’ahir a primera hora de la tarda. Ahir a la tarda, es va localitzar el seu vehicle a la carretera a prop del pantà de la Llosa del Cavall. Aquest matí, i després d’una reunió de coordinació, s’ha reprès la recerca en que hi han participat un total de sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, l’helicòpter, la unitat canina i quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, a més d’ambulàncies del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i voluntaris.
 
Avui s’han revisat pistes forestals, l’entorn de la presa de la Llosa del Cavall, l’entorn de la carretera on es va localitzar el vehicle i la zona de Puitdeponç.
 
Poc abans de les 12.00 hores se l’ha localitzat a la zona del Pont de Ferro, desorientat i amb símptomes d’hipotèrmia.
 
Incendi en una casa de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell)
A les 17.59 hores d’ahir, els Bombers van ser alertats d’un incendi en una casa a la zona de Guàrdia d’Ares, al terme municipal de les Valls d’Aguilar.
 
Fins al lloc s’hi van desplaçar sis dotacions dels Bombers (tres bombes rurals pesants, l’autoescala i dos vehicles de comandament) que van comprovar que es tractava d’un immoble aïllat, de dues plantes, però proper a zona arbrada.
 
L’incendi va cremar la teulada i les bigues de l’interior i la coberta de la casa i la planta baixa va quedar parcialment afectada. Cap persona va resultar ferida i tampoc va ser necessari fer cap desallotjament preventiu.
 
Incendi en un pis de Cardedeu (Vallès Oriental)
 
Quatre dotacions dels Bombers (una bomba rural pesant, una bomba urbana pesant, l’autoescala i un vehicle de comandament)  es van activar ahir al vespre, a les 20.47 hores, quan va entrar l’avís d’un incendi en un pis a la carretera Enric Morera número 1, a Cardedeu.
 
El foc, que va cremar el menjador d’un pis de la segona planta, va ser controlat pels Bombers a les 21.15 hores. Acte seguit els efectius van ventilar l’habitatge i van fer una inspecció dels pisos de les plantes superiors. Cap persona va resultar ferida.
 
Incendi en un pis de Castelldefels amb una persona ferida de caràcter molt lleu (Baix Llobregat)
 
A les 23.50 hores de la nit, els Bombers eren alertats d’un incendi a l’interior d’un pis de la primera planta del carrer Remers número 1, Escala B, a Castelldefels.
 
El foc havia cremat un pessebre i una dotació dels Bombers (una bomba rural pesant) s’hi va desplaçar per fer una revisió i comprovar que l’incendi estava totalment extingit.
 
La propietària, una dona de 81 anys, va ser atesa pels efectius sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques per una intoxicació lleu causada pel fum. No va ser necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.