La consellera Munté visita la Casa dels Xuklis
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí la Casa dels Xuklis de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El projecte, que rep el suport del Departament, ofereix allotjament a famílies amb un infant amb càncer o altres malalties de llarga durada que s’han de desplaçar dels seus llocs d’origen per rebre tractament als principals hospitals de referència.
 
La Casa dels Xuklis compta amb espais comunitaris a disposició de les famílies on poden desenvolupar el seu dia a dia (menjador, cuina, bugaderia, biblioteca, sala de jocs...). També s’hi duen a terme activitats ludicoeducatives així com una atenció psicosocial integral per tal de millorar la qualitat de vida i l’autoestima de les nenes i els nens ingressats i les seves famílies.
 
“En unes dates tan especials com aquestes es fa evident el valor i el significat de la vostra tasca i com n’és d’important que les famílies es puguin sentir com a casa”, ha destacat la consellera. Durant la visita, Munté ha agraït la feina de l’entitat i de les persones que hi col·laboren com a voluntàries. En aquest sentit, la consellera ha recordat que “AFANOC és un referent en l’àmbit del voluntariat sociosanitari i una de les escoles reconegudes en el Pla de formació del voluntariat de Catalunya”.
 
El Departament de Benestar Social i Família col·labora en el projecte de la Casa dels Xuklis a través del conveni de col·laboració en matèria d’obra social entre la Generalitat i la Fundació la Caixa. En el marc d’aquest conveni i des de 2009 s’hi ha destinat més d’un milió d’euros.
 
D’altra banda, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials va signar amb AFANOC un conveni pluriennal que ha atorgat 42.600 euros a l’entitat entre 2012 i 2013. L’any passat, la Secretaria de Família i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària van assignar 20.000 euros en subvencions per a serveis d’atenció psicosocial, informació i sensibilització i voluntariat.
 
Pel que fa al Pla de formació del voluntariat de Catalunya, AFANOC ha impartit el 2013 quatre cursos sobre Voluntariat, nen malalt i família, Relaxació, recurs per potenciar la salut i Què cal saber sobre els processos de pèrdua, dol i mort.