Veda per a la pesca d'arrossegament en determinades zones del litoral català el 2014

query_builder   7 gener 2014 10:19

event_note Nota de premsa

Veda per a la pesca d'arrossegament en determinades zones del litoral català el 2014

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l’Ordre per la qual s'estableix períodes de veda per a la modalitat de pesca d'arrossegament en determinades zones del litoral de Catalunya durant l'any 2014.
 
L’objecte d’aquesta Ordre és l’aturada biològica de la modalitat d’arrossegament en les aigües interiors de la costa de Catalunya. Les aturades biològiques han estat un dels eixos d’actuació de la Política Pesquera Comuna (PPC) de la Unió Europea (UE) en relació amb la reducció de l’esforç pesquer, i ha facilitat la reproducció i la supervivència durant els períodes de reclutament d’algunes de les espècies objectiu de l’arrossegament i altres modalitats pesqueres. A Catalunya i a la resta del Mediterrani espanyol aquest tipus de mesures de gestió pesquera s’estan duent a terme amb efectivitat contrastada des de l’any 1991.
 
Per a l’any 2014 s’ha previst un calendari de vedes progressiu que s’inicia al mes de gener a les costes gironines, amb l’objectiu de protegir els alevins de gamba, i es desplaça en temps i en latitud sud cap a les comarques centrals de Catalunya per a la protecció dels exemplars juvenils en el moment de la seva incorporació a les poblacions de les principals espècies de peixos que són objecte de la modalitat de pesca d’arrossegament.
 
Val a dir que l’establiment dels períodes de pesca continguts en aquesta disposició han estat consultats a les federacions territorials de confraries de pescadors de Girona, i Barcelona.
 
Així, dins de les aigües interiors de Catalunya i per a la modalitat de pesca d’arrossegament, s’estableix per a l’any 2014 les zones i els períodes de veda següents:
  • Zona 1: àrea marítima compresa entre la frontera amb França i la demora de 102º traçada des d’un punt de 42º 2,55’ de latitud nord i 3º 13,8’ de longitud est, des del 3 de febrer fins al 5 de març, ambdós inclosos.
  • Zona 2: àrea marítima compresa entre el límit sud de la zona 1 i la línia que tenint com a punt de sortida el far de Tossa de Mar, definit per un punt de 41º 43’ de latitud nord i 2º 56,2’ de longitud est, es dirigeix cap al punt de 41º 29,8’ de latitud nord i 3º 19,8’ de longitud est (demora de 126,7º), des del 9 de gener fins al 7 de febrer, ambdós inclosos.
  • Zona 3: àrea marítima compresa entre el límit sud de la zona 2 i la demora de 170º traçada des de la punta de Sant Genís, definida per un punt de 41º 30’ de latitud nord i 2º 23,4’ de longitud est, des del 19 de febrer fins al 21 de març, ambdós inclosos.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined