L’ESCA té com a objectiu conèixer la percepció de la població catalana sobre la seva salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris

El Departament de Salut posa en marxa la vuitena onada de l’ESCAc del període 2010-2014, i que es durà a terme al llarg del primer semestre de l’any 2014.

L’ESCAc és una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya vigent, la qual cosa comporta una garantia de confidencialitat de les dades, que es troben emparades pel secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya).

S’entrevistarà una mostra representativa de la població catalana, per a la qual cosa un equip d’enquestadors de l’empresa IPSOS, acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplaçarà als domicilis de les persones seleccionades per fer les entrevistes. En total, des del segon semestre de 2010 fins al primer semestre de l’any 2014, es recolliran les respostes de més de 19.000 persones a tot Catalunya.
 
La selecció de les persones que seran entrevistades es fa de manera aleatòria a partir del Registre de població oficial facilitat per l’Institut d’Estadística de Catalunya. Aquestes persones seleccionades rebran una carta en la qual s’informa sobre els objectius de l’enquesta, el seu caràcter d’enquesta oficial del Govern i la necessitat de la seva col·laboració.
 
La informació que es recull és molt valuosa, atès que és facilitada directament per la població catalana, i és fonamental per establir les accions per millorar l’estat de salut i la qualitat de vida de les persones, així com per facilitar-ne l’accés als serveis sanitaris.
 
El Departament de Salut agraeix la col·laboració de totes les persones entrevistades.
 
Més informació: