L'ICF i Avalis signen un conveni amb Banco Popular per facilitar l'accés al crèdit a les empreses

Mitjançant l'acord, ICF i Avalis podran avalar préstecs per a inversions i circulant sol·licitats per les empreses a Banco Popular

query_builder   13 gener 2014 16:05

event_note Nota de premsa

L'ICF i Avalis signen un conveni amb Banco Popular per facilitar l'accés al crèdit a les empreses

Mitjançant l'acord, ICF i Avalis podran avalar préstecs per a inversions i circulant sol·licitats per les empreses a Banco Popular

 
El conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), Josep Ramon Sanromà, el conseller-director general d’Avalis de Catalunya, SGR, Josep Lores, i el director territorial de Catalunya i Balears de Banco Popular, Juan José Rubio, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de facilitar l’accés al crèdit a les empreses, mitjançant la concessió d’avals i coavals, per part d’ICF i Avalis, per a operacions d’inversions i de circulant aprovades per Banco Popular.
 
Amb aquest acord, ICF, Avalis i Banco Popular refermen el seu compromís amb la reactivació i l’impuls de l’economia catalana i el creixement de les empreses a partir de nous projectes d’inversió.
 
 
Avals per al finançament de les inversions i el circulant de les empreses
 
Els avals d’ICF i Avalis tindran com a finalitat el finançament de noves inversions o l’accés a línies de circulant que pugui concedir Banco Popular a les empreses. En el cas d’avals per finançar noves inversions, l’import del préstec garantit podrà arribar fins al 100% del cost total del projecte d’inversió i el termini serà entre 3 i 15 anys, amb un període de carència inclòs de fins a dos anys.
 
En el cas d’avals per circulant, podran ser per a operacions noves o renovacions sempre que suposin un increment de posicions de risc amb el client per part de Banco Popular, mínim del 10%. L’aval garantirà com a màxim aquest increment de posició de risc i, en tot cas, amb un límit del 50% de l’operació.
 
Els avals podran garantir diversos productes de circulant: pòlisses de crèdit, de préstec, de descompte, factoring amb recurs i confirming per vendes domèstiques i internacionals, pòlisses de crèdit documentari i operacions d’internacional. Així mateix, també s’inclouen línies d’avals tècnics i econòmics. El termini de l’operació financera serà com a mínim d’1 any, i com a màxim de 5, en el cas de pòlisses de préstec o de crèdit.
 
 
Procediment de sol·licitud dels avals
 
Les empreses podran sol·licitar l’aval a les oficines de Banco Popular. També podran fer-ho des del portal web del Grup ICF www.icf.cat a través de l’aplicació “Demana un ICF”.  Avalis gestionarà i estudiarà l’operació i la canalitzarà a l’ICF per a la seva anàlisi en el cas que es tracti d’operacions de coaval. L’import màxim de l’operació d’aval es de 2M€. El risc de l’operació d’aval es distribuirà proporcionalment entre ICF i AVALIS, assumint AVALIS fins a 1 M€ i la resta l’ICF.
 
 
Acords ICF – Avalis amb les entitats financeres per facilitar l’accés al crèdit
 
Aquest conveni signat amb Banco Popular se suma als convenis que ICF i Avalis han signat els darrers mesos amb diverses entitats financeres, entre les que destaquen Banc Sabadell, BBVA, CaixaBank, Santander, Bankia, Caixa d’Enginyers, Bankinter, Bantierra i Catalunya Banc. L’objectiu d’aquests convenis per part de ICF i Avalis és facilitar l’accés al finançament a les empreses, en aquest cas mitjançant la concessió d’avals, per tal que puguin dur a terme projectes d’inversió i creixement.
 
 

1  

Imatges

Fotografia acord Avalis-BPopular

Fotografia acord Avalis-BPopular 395

1  

Fitxers adjunts

Acord ICF Avalis Banco Popular

Acord ICF Avalis Banco Popular
PDF | 30

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined