El conseller Mas-Colell ha clausurat la Jornada Connect-EU
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que el finançament en recerca es mantindrà i serà independent de l’èxit que obtingui Catalunya en la captació de fons europeus. Mas-Colell ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de la Jornada Connect-EU, que ha batut un rècord de participació amb més de 1.000 assistents, un 60% dels quals han estat investigadors i el 40% restant empresaris.
 
El conseller Mas-Colell ha destacat que el programa europeu Horitzó 2020 incentiva el partenariat públic-privat. “Importar aquesta actitud a Catalunya només ens pot ajudar”, ha afegit.
Durant la jornada, s’ha posat de manifest que quan més competitiva és una convocatòria, és a dir, més es basa en l’excel·lència dels participants, millor resultat obté Catalunya. En aquest sentit, es confia en la capacitat del nostre sistema per consolidar el creixement  en els últims programes marcs.
 
En la sessió plenària de la tarda, el director general de Recerca, Josep Maria Martorell, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, han tractat la projecció internacional de la recerca i la innovació catalanes. Tarradellas ha anunciat que la xarxa de 34 Centres de Promoció de Negocis que la Generalitat té arreu del món incorporarà aquest any recursos dedicats específicament “a la recerca i a la transferència de tecnologia”.
 
Tarradellas ha explicat que l’objectiu d’ACCIO és acompanyar les empreses catalanes i els agents TECNIO (universitats i centres de recerca) en el seu procés d’innovació a l’exterior. En aquest sentit, segons el tipus de projecte i el mercat escollit, es duran a terme accions per comercialitzar la tecnologia al país de destí, o bé per cercar socis i iniciar projectes de col·laboració.
 
En una primera fase, al 2014 la Generalitat destinarà recursos per a la innovació a les oficines d’ACCIO a Nova York, Santiago de Xile, Hong Kong i Berlín. S’establirà també una antena tecnològica de l’agència a Israel. En una segona fase s’ampliaran les tasques a les oficines d’ACCIO a Silicon Valley, Londres, París, Moscou, Seül i Singapur.
 
El director general de Recerca ha destacat que la internacionalització està completament assumida per part de les institucions de recerca i que, en aquest context, és el moment perquè el Govern avanci en “l’impuls d’una política d’aliances bilaterals amb territoris singulars”. Martorell ha posat com a exemple d’aquesta estratègia el cas d’Israel, un país “no molt proper però amb un nivell de ciència similar o superior al nostre”, així com amb “una expertesa clara en la transformació d’aquest coneixement en teixit econòmic”.
 
Martorell també ha avançat que de cara a aquest 2014 es treballa per establir acord similars als subscrits amb Israel amb l’Estat nord-americà de Califòrnia.
 
La sessió de la tarda també ha comptat amb la intervenció del director adjunt d’Educació i Cultura de la CE, Xavier Prats, que ha abordat la internacionalització de l’educació superior. Prats ha destacat que la nova estratègia europea vol impactar en els sistemes. Així, en el cas de la mobilitat, l’objectiu “no és que sigui una finalitat sinó un element de canvi”.

2  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 130

El conseller Mas-Colell ha clausurat la Jornada Connect-EU

El conseller Mas-Colell ha clausurat la Jornada Connect-EU
JPG | 1734