La consellera de Benestar Social i Família ha participat aquest matí a la Marató de Donants de Sang 2.0 i ha fet una crida a la ciutadania a donar sang i a fer difusió d’aquesta campanya a través de les xarxes socials
Marato Donants de sang 2.0
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat aquest matí a la Marató de Donants de Sang 2.0. Munté ha acudit aquest migdia a la Fundació Antoni Tàpies on ha fet la donació.
 
Avui és el primera dia de la primera Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya que se celebra entre els dies 17 i 24 de gener, de forma simultània arreu del nostre país a través de tots els punts fixos que té el Banc de Sang, a més de la Fundació Antoni Tàpies a Barcelona. L’objectiu de la campanya és recuperar les reserves de sang al gener, ja que durant el Nadal baixen força les donacions. I al mateix temps, és una oportunitat per explicar a tothom la necessitat de donar sang regularment, ja que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya.
 
Independentment de que puguin donar sang o no, el Banc de Sang fa una crida a tota la ciutadania a participar de la Marató fent-ne difusió a través de les xarxes socials.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha explicat que fa molts anys que és donant i ha animat a la societat catalana a participar d’aquesta Marató: “La solidaritat és sens dubte un dels valors més característics de la societat catalana. Els catalans som solidaris perquè volem corregir les injustícies socials. Però la solidaritat s’ha d’aplicar en tots els àmbits, també en la donació de sang, perquè donar sang és donar vida”.
 
Munté també ha assegurat que “donar sang costa molt poc, amb tot just 20 minuts del nostre temps podem haver ajudat a un familiar, un amic o un veí, que demà pot necessitar una transfusió”.
 
Abans de donar sang, Neus Munté ha actualitzat el comptador de donacions. A les 12 hores ja es comptabilitzaven 358 donants.

2  

Imatges

La consellera Munté ha participat en la Marató de Donants de Sang 2.0

La consellera Munté ha participat en la Marató de Donants de Sang 2.0 880

La consellera Munté ha actualitzat el comptador de donants

La consellera Munté ha actualitzat el comptador de donants 830